Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα - «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

«Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα στα καταστήματά μας» δηλώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στα νέα μέτρα

Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι της Θεσσαλονίκης καθώς, παρά το γεγονός ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις πλησιάζουν στο τέλος τους (15 Νοεμβρίου), «δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά».

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Οι αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα για την είσοδο στα καταστήματα, διέλυσαν την τσέπη και την ψυχολογία των καταναλωτών» δηλώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης. «Τα πράγματα είναι τραγικά» σημειώνει προσθέτοντας ότι «έρχονται λουκέτα, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Όσον αφορά τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σάββατο και προβλέπουν την είσοδο όσων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο στα καταστήματα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, ο κ. Φιλιππίδης τονίζει ότι «δεν έχουν να κάνουν με τη λύση του προβλήματος, απλώς εκδικούνται αυτούς που δεν εμβολιάστηκαν». «Πού είναι η λύση», διερωτάται, «όταν ο πελάτης επιδεικνύει αρνητικό τεστ στα καταστήματα, αλλά προηγουμένως έχει μπει χωρίς αυτό στο λεωφορείο ή στο σούπερ μάρκετ».

Τονίζει ότι οι έμποροι της πόλης ήταν «πάντοτε συνεπείς στο να τηρούν το νόμο και αυτό το αποδεικνύουν διαρκώς», ωστόσο η πίεση που δέχονται είναι πολύ μεγάλη ιδίως οι αυταπασχολούμενοι που έχουν πλέον αναλάβει και ρόλο …πορτιέρη. «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα στα καταστήματά μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης ότι οι ανεμβολίαστοι μπορούν να κάνουν ψώνια με click away, ο πρόεδρος του ΕΣΘ υπογραμμίζει ότι «οι αγορές ρούχων και υποδημάτων δεν είναι εφικτό να γίνουν από την πόρτα των καταστημάτων». «Η μέθοδος αυτή είναι εκτός πραγματικότητας, μιλούν λες και δεν ψώνισαν ποτέ στη ζωή τους», αναφέρει.

Τέλος, τονίζει την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ορισμένες παρεμβάσεις και να δοθεί οικονομική βοήθεια για την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα