Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνησυχία για τα διαδοχικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη....

Ανησυχία για τα διαδοχικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Θεσσαλονίκη. «Παγίδες» και ψεκασμοί από την ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στα 41 καταμετρώνται τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ, με τα περισσότερα εξ αυτών να καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα, έχει προκληθεί ανησυχία στους κατοίκους περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης όπου οι πληθυσμοί των κουνουπιών είναι αυξημένοι εξαιτίας των ορυζώνων.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Καθησυχαστική εμφανίζεται μιλώντας στο seleo.gr η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, τονίζοντας ότι «διαχρονικά, το θέμα εντοπίζεται εκεί λόγω της πεδιάδας». «Δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, οι ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα συνεχιστούν μέχρι και τον Οκτώβριο, ανάλογα με τις συνθήκες», προσθέτει.

Όπως εξηγεί, από τις αρχές Απριλίου και καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες, επίγειες δηλαδή δράσεις ψεκασμών σε εκτάσεις χωραφιών και ορυζώνων.

Στο τριετές πρόγραμμα που εκπονεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εντάσσονται και οι αεροψεκασμοί ενώ σημαντικά εργαλεία στη μάχη κατά των κουνουπιών αποτελούν οι παγίδες που έχουν τοποθετηθεί και «διαβάζουν» τους πληθυσμούς τους καθώς και τα τεχνολογικά συστήματα που δίνουν μοντέλα πρόβλεψης «επικίνδυνων περιοχών», βασιζόμενα στα γεωγραφικά σημεία, τις καιρικές συνθήκες ακόμα και στον αριθμό των… φρεατίων.

«Κύριος στόχος μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια και η μείωση της όχλησης των πολιτών από τα τσιμπήματα» σημειώνει η κ. Δερμεντζοπούλου επισημαίνοντας ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ παρακολουθείται η διασπορά του ιού του Δυτικού Νείλου στην κοινότητα.

Τέλος, απευθύνει έκκληση τους δημάρχους να συνδράμουν στο έργο της Περιφέρειας, εκπονώντας τα προγράμματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους, για καλύτερα αποτελέσματα ενώ παράλληλα τονίζει την ανάγκη «λήψης μέτρων ατομικής προστασίας».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το seleo.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα