Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΑΒ Βασιλόπουλος: Σε λειτουργία εξαγωγικό hub στη Σίνδο – Η Ελλάδα μπορεί...

ΑΒ Βασιλόπουλος: Σε λειτουργία εξαγωγικό hub στη Σίνδο – Η Ελλάδα μπορεί να μετασχηματιστεί στον «λαχανόκηπο» της Ευρώπης (ΦΩΤΟ)

Εγκαινίασε σήμερα το νέο εξαγωγικό hub της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Την ιδιότητα και του εξαγωγέα αποκτά η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος. Το εξαγωγικό hub της ΑΒ Βασιλόπουλος καταλαμβάνει 2.000 τ.μ., λειτουργεί στο Κέντρο Διανομής της εταιρείας στη Σίνδο, συνολικού εμβαδού 33.000 τ.μ. και από αυτό η εταιρεία άρχισε πρόσφατα εξαγωγές ελληνικών φρούτων, λαχανικών αλλά και τυποποιημένων προϊόντων όπως ελληνικά όσπρια και ζυμαρικά προς Ρουμανία, Τσεχία και Σερβία. Στόχος της εταιρείας είναι η πραγματοποίηση εξαγωγών 70-80 χιλιάδων τόνων ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε Σερβία, Ρουμανία και Τσεχία.

Τα προϊόντα που εξάγονται από το συγκεκριμένο hub προέρχονται από συνεργασίες της ΑΒ Βασιλόπουλος με 20 παραγωγούς και Συνεταιρισμούς.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ.Σκρέκας δήλωσε πως είναι άξια συγχαρητηρίων αυτό που κάνει η ΑΒ Βασιλόπουλος γιατί η Ελλάδα παράγει δημιουργεί και μπορεί να εξάγει, εκείνο που λείπει είναι να οργανώσουμε την αγορά. Επιπλέον ανέφερε πως, με την συγκέντρωση αγροτικών προϊόντων και την εξαγωγή τους σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο εξωτερικό, είναι κάτι που δίνει διέξοδο σε Έλληνες αγρότες, γεωργούς και κτηνοτρόφους. Η χώρα μπορεί να διεξάγει, η Ελλάδα μπορεί να μετασχηματιστεί σε ότι αφορά τον πρωτογενή τομέα, σ’ αυτό που λέμε στον «λαχανόκηπο» της Ευρώπης. Δήλωσε χαρακτηριστικά

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα