Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρευνα αγοράς για το πασχαλινό τσουρέκι κάνουν οι Θεσσαλονικείς

Έρευνα αγοράς για το πασχαλινό τσουρέκι κάνουν οι Θεσσαλονικείς

«Μας λένε “θέλω να αγοράσω…αλλά δεν μπορώ”»

Το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες ημέρες έχουν οι ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης, με την πασχαλινή κίνηση να μην έχει ξεκινήσει ακόμη όπως δηλώνει στο seleo.gr o πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μάριος Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν να κορυφωθεί η κίνηση μετά τη Μ. Πέμπτη με την προοπτική ότι εκείνοι που θα επισκεφθούν τους οικείους τους θα θελήσουν να προσφέρουν κάποιο παραδοσιακό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι.

Τα ζαχαροπλαστεία, τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος, κράτησαν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τις τιμές αλλά βασικό ρόλο στην περιορισμένη κινητικότητα παίζει «η αδυναμία του κόσμου να ψωνίσει λόγω των μεγάλων εξόδων που προέκυψαν σε όλους από τις αυξήσεις στην ενέργεια». «Μας λένε “θέλω να αγοράσω…αλλά δεν μπορώ”», σημειώνει.

Προσθέτει, επίσης, ότι «είναι πολύ μεγάλη η έλευση ανθρώπων στα ζαχαροπλαστεία που μας λένε ότι κάνουν έρευνα αγοράς για το τσουρέκι» υπογραμμίζοντας ότι «το εν λόγω φαινόμενο είναι μη σύνηθες για τέτοιου είδους προϊόντα». «Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει και σε καταστήματα με ευρεία γκάμα τιμών», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος. Όσον αφορά αυτά που πωλούνται περισσότερο τη φετινή εορταστική περίοδο του Πάσχα δηλώνει ότι τα στολισμένα τσουρέκια έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε αντίθεση με τα απλά.

Πάντως, «πληγές» για τους ζαχαροπλάστες εκτός από τη «μείωση της καταναλωτικής δύναμης» αποτελούν τόσο το ενεργειακό κόστος όσο και οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες (ηλιέλαιο, αλεύρι, βούτυρο, ξηροί καρποί κτλ.).

«Ευελπιστούμε να καταγραφεί θετικό πρόσημο στις πωλήσεις» δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος συμπληρώνοντας ωστόσο ότι, προς το παρόν, η αγοραστική δύναμη φαίνεται να είναι πολύ πιο πεσμένη από τα δύο προηγούμενα έτη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα