Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαμηλή η τουριστική κίνηση στη Θάσο - Σε τι ελπίζουν οι ξενοδόχοι

Χαμηλή η τουριστική κίνηση στη Θάσο – Σε τι ελπίζουν οι ξενοδόχοι

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η τουριστική κίνηση στη Θάσο, με τους ξενοδόχους να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στους επόμενους μήνες.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Από τα 210 ξενοδοχεία του νησιού αυτή τη στιγμή επαναλειτουργούν  περισσότερα από τα μισά ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να έχουν ανοίξει όλα.

Οι ξενοδόχοι της Θάσου βασίζονται στους Έλληνες επισκέπτες το προσεχές τριήμερο και όσο πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού περιμένουν τουρίστες από το εξωτερικό και κυρίως από τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης, μέρα με τη μέρα παρατηρείται αύξηση στις κρατήσεις από Βαλκάνιους ωστόσο υπάρχουν και κάποια «αγκάθια» που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Τα Σαββατοκύριακα παρατηρούνται μεγάλες ουρές στα σύνορα» σημειώνει συμπληρώνοντας ότι οι εν δυνάμει επισκέπτες σκέφτονται διπλά τον ερχομό τους στη χώρα μας, εξαιτίας της πολύωρης ταλαιπωρίας που είναι πολύ πιθανό να βιώσουν. «Πρέπει να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση», αναφέρει.

Όσον αφορά τη ροή τουριστών συγκεκριμένα από τη Σερβία, τονίζει «την ανάγκη έγκρισης του εμβολίου Sputnik V έτσι ώστε να υπάρξει απαλλαγή των ταξιδιωτών από το κόστος της διενέργειας των μοριακών τεστ (PCR)».

Αυτή τη στιγμή οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του νησιού κυμαίνονται στο 20-30%.

«Το καλοκαίρι επί της ουσίας θα ξεκινήσει μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, τώρα δεν ευνοούν και οι καιρικές συνθήκες» σημειώνει ο κ.  Παρασχούδης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου εκφράζει την ελπίδα του φέτος έστω να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των επαγγελματιών του κλάδου, κάτι που δεν συνέβη την περσινή χρονιά. «Εάν η πληρότητα δεν φθάσει στο 70% το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, δεν θα καταφέρουμε τον στόχο του 50% των επισκεπτών του 2019», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα