Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΣεπτέμβριος σαν καλοκαίρι για τη Θεσσαλονίκη - Υψηλές πληρότητες λόγω ΔΕΘ περιμένουν...

Σεπτέμβριος σαν καλοκαίρι για τη Θεσσαλονίκη – Υψηλές πληρότητες λόγω ΔΕΘ περιμένουν οι ξενοδόχοι

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται οι προκρατήσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ με τους ξενοδόχους να αναμένουν έναν «παραδοσιακό» Σεπτέμβριο για τα δεδομένα της πόλης που θυμίζει «εποχές προ covid».

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Για «σοβαρό ποσοστό προκρατήσεων» τον επόμενο μήνα μιλά στο seleo.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος τονίζοντας ότι «όλα δείχνουν ότι θα έχουμε έναν φυσιολογικό για την πόλη Σεπτέμβρη». Ερωτηθείς για τον αριθμό των κρατήσεων από την Τιμώμενη Χώρα της 86ης ΔΕΘ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάνει λόγο για «λίγες κρατήσεις, μέχρι στιγμής».

Το καλοκαίρι για την πόλη «κλείνει με θετικό πρόσημο», σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο. «Βοήθησε πολύ ο οδικός τουρισμός» σημειώνει προσθέτοντας ότι υπήρξαν υψηλές πληρότητες και τους τρεις θερινούς μήνες.

Πάντως, υπάρχει ανησυχία για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα στον κλάδο μετά τον Οκτώβριο όποτε τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης στηρίζονται κυρίως στους Έλληνες επισκέπτες. «Δεν ξέρουμε πώς θα ανταποκριθεί ο κόσμος, τα έξοδα είναι πολλά» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΞΘ.

Αναφερόμενος στο ενεργειακό κόστος, σημειώνει ότι «όσο υπάρχει κίνηση, ακόμα και τα μεγάλα έξοδα αντιμετωπίζονται, όταν όμως δεν υπάρχει, η δαπάνη δεν μπορεί να καλυφθεί». Σημειώνει δε, ότι ξενοδόχοι της πόλης προβληματίζονται επ’ αυτού και σκέφτονται το ενδεχόμενο να βάλουν λουκέτο για κάποιους μήνες.

Τέλος, ο κ. Μανδρίνος τονίζει την ανάγκη «να αυξηθεί η τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης, να σχεδιαστεί ένα πλάνο για τη διαφήμισή της στο εξωτερικό και να δοθούν χρήματα» και όχι να γίνονται «περιστασιακές κινήσεις, “κωμικές” για έναν τέτοιο προορισμό».

 Διαβάστε Ακόμα