Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, άφαντοι οι πελάτες

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, άφαντοι οι πελάτεςΠαρά τις μεγάλες επιγραφές στις βιτρίνες και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που ενημέρωναν τους καταναλωτές για μειώσεις τιμών, τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι άνοιξαν άδικα χθες, Κυριακή, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι την 31η Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Σε μία περίοδο που οι πληθωριστικές πιέσεις «γονατίζουν» επιχειρήσεις και καταναλωτές, είναι «καταστροφικό το άνοιγμα των καταστημάτων ημέρα Κυριακή και μήνα Ιούλιο», υπογραμμίζει στο seleo.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), Παντελής Φιλιππίδης.

«Τα μαγαζιά άνοιξαν όμως δεν υπήρξε καμία κινητικότητα» αναφέρει προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει θετική προοπτική».

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης είναι κρίσιμη καθώς, όπως λέει, «βλέπω να μη φθάνουμε μέχρι το φθινόπωρο, έρχονται λουκέτα».

Ερωτηθείς για το αν ψωνίζουν οι τουρίστες, ο κ. Φιλιππίδης σημειώνει ότι «ό,τι και να αφήσει ο τουρίστας δεν σώζεται το κενό». «Όταν το 1,5 εκατ. πληθυσμού της Θεσσαλονίκης είναι οικονομικά “νεκρό” και δεν έχει καμία δυνατότητα κατανάλωσης, και 5.000 τουρίστες να κάνουν αγορές δεν βοηθά» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ συμπληρώνοντας πάντως ότι οι επισκέπτες της πόλης «ψωνίζουν ελάχιστα».

Εξαιτίας των συνθηκών στην αγορά, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, οι άνθρωποι του κλάδου είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξοι καθώς το εμπορικό καλοκαίρι δεν μοιάζει ιδιαίτερα… θερμό «ιδίως στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία πεθαίνει».

 


Διαβάστε Ακόμα