Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Σε αλλαγές στο ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων υψηλής επισκεψιμότητας, προχώρησε η επιτροπή που συστάθηκε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, για την επίλυση προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

 

Στην πρώτη συνεδρίασή της, η επιτροπή αποφάσισε ότι μετά το Πάσχα, το ωράριο λειτουργίας στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους υψηλής επισκεψιμότητας, θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Στους υπόλοιπους χώρους προκειμένου να μην παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των τουριστών που επιθυμούν να τους επισκεφθούν εκτός κανονικού ωραρίου, το ωράριο λειτουργίας τους θα ρυθμίζεται κατόπιν συνεννόησης που θα έχει προηγηθεί μεταξύ των στελεχών του υπουργείου και των διοργανωτών των τουριστικών επισκέψεων, για τον ακριβή χρόνο που θα πραγματοποιούνται οι επισκέψεις.

Η επιτροπή, στην οποία μετέχουν ο Πρόεδρος της HATTA κ. Γιώργος Τελώνης, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων διοργάνωσης κρουαζιέρας και στελέχη του Υπουργείου, θα συνεδριάζει κάθε 15 ημέρες και εκτάκτως όποτε παρίσταται ανάγκη, ώστε να προλαμβάνεται κάθε δυσλειτουργία.

Στόχος είναι, όπως ανέφερε ο Υπουργός κατά τη συνεδρίαση, «να μην ματαιωθεί καμία προγραμματισμένη επίσκεψη τουριστών στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και να μην επαναληφθούν φαινόμενα ασυνεννοησίας και ασυνέπειας, που κατά το παρελθόν έχουν εκθέσει τη χώρα. Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία για πρώτη φορά προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθεια προβολής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τρόπο οργανωμένο και αποτελεσματικό και παράλληλα να συμβάλλουμε με το πολιτιστικό μας απόθεμα στην ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας».

Πηγή : Newsit.gr

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους