Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης

Τη νέα ελκυστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης που θα φέρει περισσότερους τουρίστες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, αναζητούν από κοινού ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό, την περασμένη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η πρώτη άτυπη συνάντηση εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος και έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις για τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Θεσσαλονίκης, κατ΄ αρχήν ως προορισμού για το Σαββατοκύριακο (City Break Destination), για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η κατανομή του προσωπικού του ΕΟΤ προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης επισκεπτών σε περιόδους αιχμής, η αναβάθμιση του γραφείου του Οργανισμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», η καλύτερη σήμανση στις εισόδους της πόλης, η δημιουργία μίνι καμπάνιας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η δημιουργία info kiosks στην πόλη και η χρήση ιστοσελίδας με πληροφοριακό υλικό για διαμονή, διασκέδαση, ψυχαγωγία και χρηστικές πληροφορίες για τους τουρίστες που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που διαθέτει όπως είπε η Θεσσαλονίκη και δεν είναι άλλο, από τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της και, με αφορμή μεμονωμένα περιστατικά που κάνουν, όπως παρατήρησε, κακό στον τουρισμό της χώρας μας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που έχουμε βίαια επεισόδια, οι ακυρώσεις αυξάνονται.  Η αντιπολίτευση δε γίνεται με γιαούρτια στο Φούχτελ. Πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουρισμό μας και το μήνυμα που περνάμε στο μέσο ξένο πολίτη», είπε ο κ. Καραχάλιος, επαναλαμβάνοντας τους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρεί με την πόλη, λόγω καταγωγής της μητέρας του.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος επισήμανε κυρίως την αύξηση του αριθμού των παράνομων ενοικιαζόμενων και διαφημιζόμενων - μέσω γνωστών ιστοσελίδων -  δωματίων και καταλυμάτων, τα οποία λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ζήτησε τη δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου, προκειμένου να προστατευθούν οι νόμιμοι και συνεπείς επαγγελματίες του κλάδου. Ο κ. Θωμόπουλος πρότεινε επίσης τη δυνατότητα χορήγησης οικογενειακής βίζας αλλά και βίζας πολλαπλών εισόδων για τους Τούρκους επισκέπτες, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει ακόμα πιο οικονομικός και ελκυστικός προορισμός για τους γείτονές μας.