Δυσάρεστα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Δυσάρεστα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σας όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Για τους περισσότερους η πτήση με ένα αεροπλάνο σε νέους προορισμούς μπορεί να είναι διασκεδαστική.

Γνωρίζατε όμως πως το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους; 

 

 

Σύμφωνα με μελέτες, τα ταξίδια με αεροπλάνα μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας, επειδή οι θερμοκρασίες, η πίεση και το οξυγόνο στην καμπίνα αλλάζουν και είναι χαμηλότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα. Παρακάτω θα δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας κατά την πτήση. 

 
 
 
 

Αφυδάτωση. Λόγω των χαμηλών επιπέδων υγρασίας στα αεροπλάνα, οι μελέτες δείχνουν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να χάσει έως και 8,5 φλιτζάνια νερό και μια γυναίκα μπορεί να χάσει έως και 6,8 φλιτζάνια νερό σε μια μέση πτήση 10 ωρών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και πονοκεφάλους.

Τι να κάνετε: Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο με το να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Στεγνώνει το δέρμα σας. Με επίπεδο υγρασίας 20%, τα αεροπλάνα αναγκάζουν το δέρμα σας να στεγνώσει και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η χρήση ενυδατικής κρέμας δεν είναι αποτελεσματική λόγω των εξαιρετικά χαμηλών επιπέδων υγρασίας. 

Τι να κάνετε: Χρησιμοποιήστε προϊόντα ενυδάτωσης του δέρματος που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και εφαρμόστε τα πριν από την πτήση.

Αυξάνει το επίπεδο του στρες. Μια από τις κοινές «παρενέργειες» των ταξιδιών, είναι ότι αυξάνουν τα επίπεδα στρες των ανθρώπων. Ακόμα και πριν μπείτε στην πτήση, τα επίπεδα στρες σας μπορεί να αυξηθούν. Μερικοί λόγοι είναι η αναμονή για τις αποσκευές οι καθυστερήσεις των πτήσεων και οι αναταράξεις. 

Τι να κάνετε: Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε ψυχολογικά και να μπείτε στο αεροπλάνο με καλή διάθεση. 

Αποστραγγίζει την ενέργειά σας. Με την πίεση του αέρα να είναι χαμηλή σε υψηλότερα υψόμετρα, το σώμα σας παίρνει λιγότερη ποσότητα οξυγόνου σε σύγκριση με τα συνηθισμένα επίπεδα. Η περιορισμένη ποσότητα οξυγόνου μειώνει τα επίπεδα ενέργειας και πολλές φορές έχετε μια δυσκολία στην αναπνοή. 

Τι να κάνετε: Ενυδατωθείτε. Εάν νιώσετε ότι πιέζεστε τεντωθείτε ή σηκωθείτε –όταν επιτρέπεται- και περπατήστε. 

Βουλώνουν τα αυτιά σας. Όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς γνωρίζουν ότι αυτή την  εξαιρετικά δυσάρεστη αίσθηση των αυτιών σας. Αυτή η αίσθηση προκαλείται λόγω της διαφοράς στην πίεση του αέρα στο περιβάλλον και της πίεσης του αέρα στο μέσο αυτί σας.

Τι να κάνετε: Πιέστε τα αυτιά σας για να ανοίξετε τους ευσταχιακούς σωλήνες.

πηγή jenny.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.