Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1062
Guardian: Ποια παραθαλάσσια ελληνική πόλη βρίσκεται ανάμεσα στις έξι ομορφότερες της Ευρώπης

Guardian: Ποια παραθαλάσσια ελληνική πόλη βρίσκεται ανάμεσα στις έξι ομορφότερες της Ευρώπης

Μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας

βρίσκεται στις 6 πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, και δεν είναι άλλη από τον Βόλο.

Η εφημερίδα περιγράφει τον Βόλο ως μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη που συνδυάζει πλούσια ιστορία, πολιτισμό και καλό φαγητό και αποτελεί πύλη πρόσβασης για τρία νησία που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, την Σκιάθο, την Σκόπελο και την Αλόννησο, κάνοντας ειδική αναφορά στις μαγευτικές ακτές του Πηλίου και στα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Πόλης του Βόλου και το παλιό Εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, ένα μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η βρετανική εφημερίδα προτείνει μια βόλτα στη συνοικία των Παλαιών, ενώ σημειώνει πως ο Βόλος διαθέτει τον ωραιότερο σιδηροδρομικό σταθμό σε όλη την Ελλάδα και συστήνει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την πόλη με ποδήλατο, ακολουθώντας τους ντόπιους στις βόλτες τους στην παραλιακή, αλλά και να ανακαλύψουν τις όμορφες παραλίες του Πηλίου- από τα Καλά Νερά, την Άφησσο και το Λεφόκαστρο μέχρι τη Μηλίνα και το Τρίκερι στο νότιο άκρο του όρους.

Η Guardian δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου, τονίζοντας ότι δεν παραγγέλνεις φαγητό, καθώς οι μεζέδες έρχονται με κάθε καραφάκι τσίπουρο και όσο έρχονται τα καραφάκια τόσο καλύτεροι γίνονται οι μεζέδες.

Το άρθρο ξεχωρίζει το τσιπουράδικο του Δεμίρη και το Φιλαράκι στη Νέα Ιωνία, ενώ προτείνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν και το παγωτό του διάσημου καφέ Μινέρβα.

 

Οι υπόλοιπες παραθαλάσσιες πόλεις που προτείνει η βρετανική εφημερίδα είναι οι εξής: Κάντιθ (Ισπανία), Τουλόν (Γαλλία), Ρόβινι (Κροατία), Κάλιαρι (Σαρδηνία), Οστάνδη (Βέλγιο).

Πηγή: magnesianews.gr