Αύξηση τουρισμού στη Χαλκιδική

Αύξηση τουρισμού στη Χαλκιδική

Διπλάσιος αριθμός Ρώσων τουριστών αναμένεται φέτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε

πρόσφατα το Υπoυργείο Τουρισμού και η υπουργός Έλενα Κουντουρά η οποία θα βρίσκεται και στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Στόχος είναι η 12μηνη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Υπεύθυνοι τουρισμού από τις 13 ελληνικές περιφέρειες της Ελλάδας και ομόλογοι τους από τη Ρωσία συμμετέχουν στις εργασίες του 2ου Ελληνορωσικού φόρουμ που έχει ως θέμα την τουριστική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο ίδιο τραπέζι κάθονται και εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας σε μια προσπάθεια περεταίρω ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο Παλιούρι Χαλκιδικής και ήταν η συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης που έγινε τον Ιανουάριο στη Μόσχα.
Οι συναντήσεις γίνονται στο πλαίσιο του έτους τουρισμού Ελλάδας Ρωσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη χρονιά. Στις εργασίες έγινε παρουσίαση των θεματικών προϊόντων και των πλεονεκτημάτων της χώρας μας με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ροής από τη Ρωσία στην Ελλάδα καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.

Διαρκώς αυξανόμενος είναι και ο τουρισμός από την Ελλάδα στη Ρωσία. Περιοχές όπως η Σιβηρία μπορούν να αποτελέσουν καλοκαιρινό προορισμό καθώς το καλοκαίρι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι Ρώσοι θεωρούνται από τους πιο ποιοτικούς τουρίστες καθώς είναι υψηλού βιοτικού επιπέδου. Στη χώρα μας έρχονται μεταξύ άλλων για προσκυνηματικό αλλά και ιαματικό τουρισμό.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.