Στα Λουτρά Πόζαρ δεν «πέφτει καρφίτσα» - Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες (ΦΩΤΟ)

Στα Λουτρά Πόζαρ δεν «πέφτει καρφίτσα» - Πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες (ΦΩΤΟ)

Αύξηση που «αγγίζει» το 70% καταγράφει η επισκεψιμότητα στα Λουτρά Πόζαρ.

«Σε ετήσια βάση ξεπερνάμε το 1.000.000 επισκέπτες και έτσι κρατάμε την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των λουτροπόλεων στη χώρα μας» τόνισε ο ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δημήτρης Μπίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Τόνισε πως,  τα Λουτρά Πόζαρ δεν αποτελούν επιλογή μόνο των Ελλήνων, αλλά συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των επισκεπτών από τις γειτονικές χώρες, με αποτέλεσμα «η επισκεψιμότητα να φτάνει το 70% ακόμα και τις καθημερινές ημέρες». Σε ό,τι αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων τις ημέρες του Πάσχα, ο δήμαρχος Αλμωπίας σημείωσε ότι υπήρξε ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες μονάδων στην περιοχή, καθώς «η πληρότητα έφθασε σε ποσοστό 100%».

Related image

Στα Λουτρά Λουτρακίου ή Πόζαρ, στην περιοχή της Αριδαίας Πέλλας, 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να συνδυάσετε τη χαλάρωση στην αγκαλιά της παρθένας φύσης, να αναπνεύσετε χωρίς περιορισμό το καθαρό οξυγόνο, να απολαύσετε τις αυθεντικές γεύσεις και να αναζωογονηθείτε στα θεραπευτικά νερά των πηγών.Η οργανωμένη λουτρόπολη, με τα νερά να πηγάζουν στους 37 βαθμούς Κελσίου, περιλαμβάνει εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, χαμάμ, τζακούζι, παροχή υπηρεσιών μασάζ, περιποιημένα αποδυτήρια, εστιατόριο και αναψυκτήριο - καφέ. Μέσω αγωγών διοχετεύονται από την πηγή μεγάλες ποσότητες θερμού τρεχούμενου νερού, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται.Πέρα από το θερμικό ερέθισμα, που χαλαρώνει, τα μεταλλικά στοιχεία του ιαματικού νερού θεραπεύουν διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις, όπως ρευματοπάθειες και ισχιαλγίες, παθήσεις του δέρματος  κι άλλα προβλήματα.

Image result for Λουτρά Πόζαρ

Στην περιοχή των Λουτρών υπάρχει ένα σύμπλεγμα 16 σπηλαίων και πολλά σπηλαιοκαταφύγια, όπου μπορείτε να προσεγγίσετε αν και δεν είναι ιδιαιτέρως αξιοποιημένα. Αξιόλογα είναι τα ευρήματα που εκτίθενται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αριδαία. Οστά, αρχαία αντικείμενα και εργαλεία, κεραμικά, ξύλινα και μεταλλικά μπορείτε να δείτε στο Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, ενώ τα παραδοσιακά γραφικά χωριά στις πλαγιές του Βόρα προσφέρονται για φιλοξενία και καλό φαγητό.

Related imageΗ Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.