Φεστιβάλ Παιδείας Δήμου Παύλου Μελά: Το πρόγραμμα τελευταίων οκτώ ημερών

Φεστιβάλ Παιδείας Δήμου Παύλου Μελά: Το πρόγραμμα τελευταίων οκτώ ημερών

Το Φεστιβάλ Παιδείας 2018, συνεχίζει με μουσικοθεατρικά – χορευτικά δρώμενα, εκθέσεις εικαστικών – φωτογραφίας – αφίσας – comics, μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, οπότε και ολοκληρώνεται στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, το φετινό ταξίδι του θεσμού, που εδώ και πολλά χρόνια προάγει τον πολιτισμό, την παιδεία, την εξωστρέφεια μέσα από τη χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης των παιδιών.

Πληροφορίες

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

2313 302 831, 931

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4-11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

•ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ (αίθουσα θεάτρου)

Μαθητές της Στ1 και Στ2 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο πόλεμος των γενεών και επαγγελματικός προσανατολισμός» της Κωνσταντινίδου Κατερίνας (εκπαιδευτικός). Δύο σκετς που φανερώνουν τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες κάθε γενιάς με την προηγούμενη καθώς και τις δυσκολίες επιλογής επαγγέλματος.

Υπεύθυνος: Λεβέντης Ανδρέας (δάσκαλος), Σκηνοθεσία & μουσική επιμέλεια: Λεβέντης Ανδρέας (δάσκαλος), Ράικου Παναγιώτα (δασκάλα)

 

•ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

9.00 – 13.15, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (χώρος σχολείου)

Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης παρουσιάζουν τις εκθέσεις ζωγραφικής με θέματα: α) «Γραμμή, σχήματα, σημείο», β) “Ζωγραφίζοντας τον διπλανό μου», γ) «Αντιγραφές γνωστών έργων τέχνης – Γραμμή, τόνος, χρώμα, διάφορες τεχνοτροπίες»

Υπεύθυνοι: Λαγούδη Αλεξάνδρα, Γεροκώστα Αικατερίνη, Αθανασιάδου Πασχαλιά (εικαστικοί)

 

•ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ

20.30, ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ, ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδείας 2018, Μαθητές του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης μαζί με τους μικρούς μαθητές του 17ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης, παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακή και νεοελληνική μουσική και με τίτλο “Σε χορούς κυκλωτικούς σμίγουν οι μαθητές….σμίγουν οι γειτονιές: Με ρυθμούς του χθες και μουσικές του σήμερα”, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.30 στο Ανοιχτό Θέατρο της εμβληματικής Μονής Λαζαριστών.

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης:

Κουτσουβέλη Ελευθερία (εκπαιδευτικός μουσικής)

Θεοδοσιάδου Αλεξάνδρα, Πέτσος Κυριάκος (καθηγητές φυσικής αγωγής)

Ελευθεριάδου Αθηνά (νηπιαγωγός)

 

19.30, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (χώρος του σχολείου)

Μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μύθοι, ήχοι ένα σωρό, όλη η γη στον κύκλο αυτό». Μύθοι και τραγούδια από διάφορες ηπείρους συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό του παγκόσμιου πολιτισμού.

Υπεύθυνη- Σκηνοθετική επιμέλεια: Τότα Πηνελόπη (δασκάλα)

Κείμενα – απόδοση μύθων: Τότα Πηνελόπη (δασκάλα)

Μουσική επιμέλεια: Σουλτογιάννη Μαρία (μουσικός)

 

•ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ (αίθουσα θεάτρου)

Μαθητές της ΣΤ2 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο κατά φαντασία ασθενής» του Μολιέρου. Ο Αργκάν – κεντρικός ήρωας – αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, ενώ στ’ αλήθεια δεν έχει τίποτε. Ο Βεράλδος, ο αδελφός του, προσπαθεί να τον «θεραπεύσει» και στο τέλος επιτρέπει στην κόρη του να παντρευτεί τον άντρα που επέλεξε εκείνη.

Υπεύθυνος - Σκηνοθετική επιμέλεια: Μηλιάδης Μιχαήλ (δάσκαλος)

Μουσική επιμέλεια: Μηλιάδης Μιχαήλ και Βάκαλος Παύλος (δάσκαλοι)

 

19.30, 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (στο χώρο του σχολείου)

Μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Εκδρομή των Θεών». Οι θεοί του Ολύμπου ύστερα από παραμονή 20 αιώνων στον Όλυμπο, αποφασίζουν να επισκεφτούν τους ανθρώπους. Η εξέλιξη όμως δεν είναι όπως την φαντάζονται. Τους θεωρούν τρελούς και τους κλείνουν στο τρελοκομείο…

Υπεύθυνη: Βογιατζή Δέσποινα (θεατρολόγος)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ρίζου Αριστέα (θεατρολόγος), Βογιατζή Δέσποινα (δασκάλα)

Μουσική επιμέλεια: Τσιλιγκίρη Μαρία (μουσικός)

 

19.30, 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (στο χώρο του σχολείου)

Μαθητές της ΣΤ1 και Στ2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Παπούτσι από τον τόπο σου», σε κείμενα των εκπαιδευτικών Καραγιαννίδη Νικόλαο και Αραβίδου Σωτηρία. Μέσα από ένα γάμο ενός Βλάχου και μιας Μικρασιάτισσας παρουσιάζονται ήθη, έθιμα και παραδόσεις των τόπων τους με χιουμοριστικό τρόπο.

Υπεύθυνος: Καραγιαννίδης Νικόλαος (δάσκαλος),

Σκηνοθετική επιμέλεια: Καραγιαννίδης Νικόλαος (δάσκαλος), Μιχαηλίδου Καλλιόπη (δασκάλα),

Μουσική επιμέλεια: Αραβίδου Σωτηρία (καθ. Φυσικής αγωγής), Καραγιαννίδης Νικόλαος (δάσκαλος)

 

19:30, 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (χώρος του σχολείου)

Μαθητές της Α΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “Διακοπές στο Φαγητονήσι” της Άννας Συντίκου. Οι τροφές μιλούν για τη θρεπτική τους αξία και ετοιμάζονται για το ταξίδι τους στο Φαγητονήσι.

Υπεύθυνη-Σκηνοθετική επιμέλεια: Μυλωνά Μαρία (δασκάλα)

Μουσική & Θεατρική επιμέλεια: Κώνστα Κατερίνα (θεατρολόγος)

 

•ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

18.30, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ (αίθουσα θεάτρου)

Μαθητές της Γ2 τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με στοιχεία μαύρου θεάτρου και με τίτλο «Ο θησαυρός των σκουπιδιών», σε διασκευή Κοτίτσας Ελένης.

Υπεύθυνοι-Σκηνοθετική επιμέλεια - Μουσική επιμέλεια: Μανωλούδη Ευαγγελία, Κοτίτσα Ελένη (καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής)

 

20.00, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ (αίθουσα θεάτρου)

Μαθητές της Δ1 και Δ2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Μέσα στο νερό δυο δασκάλες συναντώ», σε διασκευή από το έργο του Γιάννη Ξανθούλη. Ένα ταξίδι…δυο κοριτσάκια κι ένα ναυάγιο θα ταράξουν την ηρεμία του βυθού και θα φέρουν τα πάνω κάτω στην ψαροχώρα. Δυο κοριτσάκια που αναγκάζονται να ζήσουν ανάμεσα στα ψάρια γίνονται δασκάλες για να τους μάθουν τα μυστικά των ανθρώπων. Όμως τα κύματα της γνώσης προκαλούν αναταραχή. Έτσι οι δασκάλες καλούνται να βρουν τόπους για να επανέλθει πάλι η ηρεμία στο βυθό…

Υπεύθυνοι: Κώνστα Κατερίνα (θεατρολόγος), Αυγερινού Ανατολή (δασκάλα),

Μεντεσίδης Ιωάννης (δάσκαλος)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Αυγερινού Ανατολή (δασκάλα), Μεντεσίδης Ιωάννης (δάσκαλος)

Μουσική επιμέλεια: Παπά Έλενα, Βερβέρης Λάζαρος (καθηγητές Mουσικής), Μεντεσίδης Ιωάννης (δάσκαλος)

 

19.00, 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (χώρος του σχολείου)

Η θεατρική ομάδα “Οι Σαλτιμπάγκοι” με μαθητές της Δ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Οι κόκκινες μύτες». Με μια "Κόκκινη Μύτη" θα μεταμορφωθούμε και θα σας ταξιδέψουμε στον κόσμο του Κλόουν. Η παράσταση στηρίζεται σε αυτοσχεδιαστικές ιστορίες που δημιούργησαν οι ίδιοι οι μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής.

Συγγραφείς και Μουσική επιμέλεια: «Οι Σαλτιμπάγκοι»

Υπεύθυνη και Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιαγκούλη Χριστίνα (θεατρολόγος)

 

19.30, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (χώρος του σχολείου)

Μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ με τίτλο «1828-1909: Αίγινα –Γουδί. Από τον Καποδίστρια στον Βενιζέλο». Οι μαθητές δημιουργούν ιστορικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία των 80 πρώτων χρόνων του σύγχρονου ελληνικού κράτους (1829 έως το 1909) σε συνέχεια της ταινίας: «1821: Μία επανάσταση – Οκτώ χρόνια – Δύο εμπόλεμα μέρη – Ένα ανεξάρτητο κράτος γεννιέται».

Υπεύθυνος: Σωμαράκης Σάββας (δάσκαλος)

Σενάριο-Δημιουργία: Μαθητές της ΣΤ1 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σωμαράκης Σάββας (δάσκαλος), Αργυρίου Χρυσάνθη (καθηγήτρια Πληροφορικός), Γεροκώστα Αικατερίνη (εικαστικός)

Μουσική επιμέλεια: Σωμαράκης Σάββας (δάσκαλος), Βάκαλος Παύλος (μουσικός)

 

19.30, 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (χώρος του σχολείου)

Μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Ελλάδα του Γκάτσου» του Ηλία Ναλμπάντη. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα των χρωμάτων μέσα από τους στίχους του Νίκου Γκάτσου.

Υπεύθυνος-Σκηνοθετική επιμέλεια: Ναλμπάντης Ηλίας (δάσκαλος)

Μουσική επιμέλεια: Σουλτογιάννη Μαρία (μουσικός)

 

•ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ

19.30, ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ (αίθουσα θεάτρου)

Μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση που έχει αναφορά στο ελληνικό τραγούδι του χθες και του σήμερα.

Υπεύθυνοι: Ατζέμης Δημήτριος (μουσικός), Ναλμπαντίδης Σταύρος (δάσκαλος)

 

19.30, 5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ (χώρος του σχολείου)

Μαθητές του 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, παρουσιάζουν την παράσταση Αrt Performance με τίτλο «30 χρόνια 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο: η διαδρομή “Από την Άκρη της Πόλης”, στις “Γειτονιές του Κόσμου”».

Υπεύθυνη: Παπαγερίδου Φωτεινή (Κοινωνική Λειτουργός),

Συγγραφείς: Το προσωπικό και οι μαθητές/τριες του Σχολείου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μπαξεβανίδου Στυλιανή (δασκάλα), Μπέτας Στέργιος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), Μουσική επιμέλεια: Σαρρή-Ντμητρίεβα Έλενα (καθηγήτρια μουσικής)

 

•ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

20.30, ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (πύλη έναντι Δημαρχείου)

-Το Τμήμα Χορού του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, Φίλων και Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Παύλου Μελά και Δυτικής Θεσ/νίκης “Μέριμνα Ζωής” χορεύει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνη, Διδασκαλία χορών: Ερμίδου Θωμαή (χοροδιδάσκαλος)

-Μαθητές των 8ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης παρουσιάζουν το χορευτικό δρώμενο “Ηθη και έθιμα του τόπου μας” με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Υπεύθυνοι, Διδασκαλία χορών : Μαστορόπουλος Γιώργος (καθ. Φυσικής Αγωγής),

Μουταφίδου Βασιλική (δασκάλα)

-Μαθητές της Γ΄ Δ΄, Ε ΄και ΣΤ΄ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο “Μακεδονία ξακουστή-Μακεδονία χώρα Ελληνική”.

Υπεύθυνη, Διδασκαλία χορών: Κοσμίδου Μυροφόρα (καθ. Φυσικής Αγωγής)

-Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Υπεύθυνος, Διδασκαλία χορών: Κύρκος Ηλίας (καθ. Φυσικής αγωγής)

-Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σταυρούπολης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας με τίτλο «Η ζωή μας ένας χορός»

Υπεύθυνοι, Διδασκαλία χορών : Σίγκας Κυριάκος (Ηλεκτρονικός), Παρασκευοπούλου Νικολίτσα (Οικονομολόγος)

-Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Σταυρούπολης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Υπεύθυνος, Διδασκαλία χορών: Δεληγιάννης Δημήτριος (καθηγητής Φυσικής Αγωγής)

 

•ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

20.30, ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (πύλη έναντι Δημαρχείου)

-Μαθητές της Α΄ και ΣΤ΄ τάξης του χορευτικού συγκροτήματος “The Performers” του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης παρουσιάζουν μοντέρνους χορούς HIP HOP.

Υπεύθυνοι Καλέντζης Κωνσταντίνος (εκπαιδευτικός), Τσιλίνη Τατιάνα (μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων)

Διδασκαλία χορών: Δημητριάδη Όλγα (χοροδιδάσκαλος)

-Μαθητές της Β΄, Γ΄, Δ΄& Ε΄ τάξης Δημοτικού του ΚΔΑΠ Σταυρούπολης χορεύουν μοντέρνους χορούς σε ρυθμούς HIP HOP, ZUMBA & RNB.

Υπεύθυνη: Σικαλίδου Νόπη

Διδασκαλία χορών: Δάκου Μαρτίνα (γυμνάστρια, χοροδιδάσκαλος)

-Μαθητές του 2ου & 22ου Νηπιαγωγείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Σταυρούπολης χορεύουν ελληνικούς χορούς. από τη Μακεδονία και την Ήπειρο

Υπεύθυνος, Διδασκαλία χορών: Ελευθερίου Σταμάτης (χοροδιδάσκαλος)

-Μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς των νησιών και της Μικράς Ασίας.

Υπεύθυνη, Διδασκαλία χορών: Θεοδωράκου Κωνσταντίνα (καθ. Φυσικής Αγωγής)

-Μαθητές της Δ1, Δ2, Δ3 τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Υπεύθυνη, διδασκαλία χορών: Γραμματική Σαμαρά (καθ. Φυσικής αγωγής)

-Μαθητές της Ε & ΣΤ τάξης του ΚΔΑΠ Πολίχνης χορεύουν χορούς τη Θράκης.

Υπεύθυνη: Τσούλφα Αθηνά, Διδασκαλία χορών: Δάκου Μαρία (γυμνάστρια, χοροδιδάσκαλος)

-Μαθητές νηπιαγωγείου και Β΄, Γ & ΄Ε΄ τάξης Δημοτικού του ΚΔΑΠ Σταυρούπολης

χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.

Υπεύθυνη: Σικαλίδου Νόπη, Διδασκαλία χορών: Βράκας Σπύρος (καθ. Φυσικής αγωγής)

 

•ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

20.30, ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ (πύλη έναντι Δημαρχείου)

-Οι μαθητές της Φιλαρμονικής Δήμου Παύλου Μελά παίζουν ελληνικά τραγούδια και ξένες επιτυχίες.

Υπεύθυνη: Μελίδου Μαρία (μουσικός)

-Η ορχήστρα και η χορωδία μαθητών και καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας παρουσιάζουν ένα μουσικό project με τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει». Το project περιλαμβάνει ελληνικά τραγούδια έντεχνα και παραδοσιακά καθώς και μικρά κείμενα – γέφυρες σχετικά με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και θάλασσας.

Υπεύθυνοι: Τσιόκος Γεώργιος (καθηγητής Φιλολογίας), Κουλούρη Ναυσικά (καθηγήτρια Μαθηματικών), Καγκάνη Αικατερίνη (καθηγήτρια πληροφορικής)

-Μαθητές της “Μουσικής ομάδας του 4ου ΓΕΛ Σταυρούπολης” παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα με ξένη και ελληνική έντεχνη μουσική.

Υπεύθυνος: Κοζαλάκης Ευστάθιος (μαθηματικός)

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.