Ηλικιωμένος πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο στην Ροδόπη

Ηλικιωμένος πυροβόλησε αδέσποτο σκύλο στην Ροδόπη

Οργή στη φιλοζωική κοινότητα της Κομοτηνής έχει προκαλέσει ένα νέο κρούσμα κακοποίησης αδέσποτου σκύλου που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Ροδόπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 60χρονος πυροβόλησε με δίκαννο ένα σκυλί επειδή αυτό πήγε να ζευγαρώσει. Το γεγονός κατήγγειλε στην Αστυνομία συγγενικό του πρόσωπο ενώ το σκυλί διέφυγε τον κίνδυνο και όπως μαθαίνουμε μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής.

Οι «Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής SOS» για το περιστατικό:

«Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες που θα διασταυρώσουμε σύντομα, έγινε βάρβαρη επίθεση με δίκαννο εναντίον σκύλου στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι Κομοτηνής. Ο εξηντάχρονος εγκληματίας πυροβόλησε αρσενικό σκυλί, το οποίο ήρθε έξω από την αυλή του, επειδή ο ίδιος έχει δικό του σκυλί, θηλυκό, αστείρωτο, που βρισκόταν σε οίστρο. Και υπεύθυνος για τη μη στείρωση του σκυλιού του και εγκληματίας.

Πληροφορηθήκαμε ότι νεαρό συγγενικό του πρόσωπο αντέδρασε εναντίον του και μάλλον έγινε καταγγελία. Η φιλοζωική κοινότητα Κομοτηνής βρίσκεται σε αναβρασμό εξαιτίας τέτοιων περιστατικών στα οποία πρωταγωνιστούν κυρίως γέροι – φορείς μίσους για τα ζώα.

Φοβόμαστε ότι κάποια στιγμή οι αντιδράσεις των φιλόζωων δεν θα μείνουν σε φιλολογικό επίπεδο μόνο. Ελπίζουμε ότι οι τοπικοί φορείς του χωριού, ο πολιτιστικός σύλλογος, ο ιερέας, θα δράσουν με ανάλογη ευαισθησία. Τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν και δυσφημίζουν ολόκληρο το χωριό. Ο δράστης θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Τέλος πληροφορηθήκαμε ότι ο σκύλος έχει διαφύγει τον κίνδυνο».

 

Πηγή: fonirodopis.gr