Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Συμμετέχει στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ και αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματα και τους κήπους του.

Οι φετινές δράσεις περιλαμβάνουν:

Θεματική περιήγηση

24/5/2024, 12:00

Θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγο του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

23/5/2024, 09:00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους κήπους και στις αίθουσες του Μουσείου για μαθητές/μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον φυτικό κόσμο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού». Οι μαθητές θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.

 Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313306422 (09:00 έως 14:00). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στις δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: www.mbp.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα