Μετακινήσεις δημοσιογράφων απο την TV100 στην ΕΡΤ3 ;

Το ενδεχόμενο μετακινήσεων δημοσιογράφων από την TV100 στην ΕΤ-3, ως θέμα, έχει γραφτεί στο παρελθόν αρκετές φορές για πρόσωπα που θα ακολουθούσαν πιστά τον απερχόμενο διευθυντή του καναλιού επί διοικήσεως Γιάννη Μπουτάρη.

 

Από τη στήλη μας για πρώτη φορά είχε γίνει αναφορά πριν από ένα χρόνο, για τους λόγους που ορισμένοι εργαζόμενοι της ΔΕΠΘΕ ευνοήθηκαν πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως, από τον απερχόμενο της ΔΕΠΘΕ -νυν της ΕΡΤ- και δικαιολογημένα ακόμη και σήμερα επιδιώκουν συναντήσεις μαζί του και εκφράζονται υπέρ του δέοντος με κολακευτικά σχόλια. Την περίοδο αυτή όμως -και όπως διατείνεται ο «κοριός» της ΕΡΤ- το θέμα των μετακινήσεων τίθεται επί τάπητος, αφού ήδη έγιναν συναντήσεις στελεχών των δυο οργανισμών σε επίπεδο κορυφής ώστε να βρεθεί λύση για μια υπάλληλο- δημοσιογράφο- η οποία διακαώς επιθυμεί να βρεθεί στην κρατική ΕΡΤ. Σε ένα από αυτά τα ραντεβού, το ανώτατο στέλεχος της ΕΡΤ-3 ζήτησε ευθέως από το ανώτατο στέλεχος της ΔΕΠΘΕ να συμφωνήσει και να μην προβάλλει αντίσταση στην μετακίνηση της καθώς και ο ίδιος επιθυμεί να την έχει δίπλα του.

Το οξύμωρο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός, ότι η υπάλληλος ζητάει τριετή άδεια άνευ αποδοχών από τον έναν οργανισμό για να υπογράψει νέα σύμβαση εργασίας με τον άλλον οργανισμό. Η υπόθεση αυτή εγείρει όχι μόνο πολλά ερωτήματα ως προς τα κίνητρα, αλλά κυρίως απορίες, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι η νέα διοίκηση της ΔΕΠΘΕ υποκύπτει σε μοντέλα παρεμβάσεων. Η έκπληξη επίσης και ο προβληματισμός συνάγεται κυρίως από το αιτιολογικό του αιτήματος, που κρίνεται μη συμβατό, εφόσον πρόκειται για απόφαση στην οποία εμπλέκονται δυο φορείς στενά συνδεδεμένοι με το δημόσιο. Σύμφωνα πάντως με τον «κοριό» της ΕΤ-3 οι εργαζόμενοι της Καυτατζόγλου τηρούν αρνητική στάση σ αυτήν την μετακίνηση και τη θεωρούν περιπέτεια και «δοκιμασία» για το περιβάλλον τους, παραταύτα εκτιμούν πως αν εξελιχθεί, θα έχει μικρή διάρκεια.

Είδομεν!!!

σχολιαστής