Η αφίσα της χολιγουντιανής σταρ με μαγιό, που πούλησε 12 εκ. αντίτυπα (ΦΩΤΟ)

Η αφίσα της χολιγουντιανής σταρ με μαγιό, που πούλησε 12 εκ. αντίτυπα (ΦΩΤΟ)

Η εμβληματική αφίσα με τον ξανθό «Άγγελο του Τσάρλι» να φορά ένα κόκκινο μαγιό πούλησε πάνω από 12 εκατομμύρια αντίγραφα κι έγινε το πιο best-selling πόστερ όλων των εποχών.

 

Θεωρείται ένα από τα τελευταία pinup posters, μιας και στα 70s η σεξουαλικότητα είχε γίνει πλέον πιο χαλαρή.

Το 1976 ήταν η αναμφισβήτητα η χρονιά της Φάρα Φόσετ.

Λίγο πριν βγει στη μικρή οθόνη η μεγάλη επιτυχία των «Αγγέλων του Τσάρλι», η 29χρονη τότε Φάρα θα γινόταν γνωστή από ένα περίφημο πόστερ φορώντας ένα ολόσωμο κόκκινο μαγιό, που έμεινε για πάντα χαραγμένο στο μυαλό των ανδρών.

Το πόστερ θα κοσμούσε από τότε και για πολλά χρόνια, τους τοίχους πολλών εφηβικών δωματίων, κάνοντας την Φόσετ την απόλυτη ανδρική φαντασίωση.

Ακόμη και σήμερα, είναι αδύνατον να μην θαυμάσει κανείς αυτό το έργο τέχνης που αποτύπωσε την λαμπερή ομορφιά της και το απαράμιλλο σεξαπίλ της.

 
Φάρα Φόσετ
Φωτογραφία: Bruce McBroom

Όπως κάθε τι, αυτό το iconic πόστερ έχει τη δική του ιστορία.

Δύο αδέλφια από το Οχάιο, ο Mike και ο Ted Trikilis δημιούργησαν την αυτοκρατορία των πόστερ Pro Arts Inc και έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα σε λίγα χρόνια. Μάλιστα, η The Washington Post τους έστεψε «βασιλείς των πόστερ».

Δεν είχαν ιδέα ποια ήταν η Φάρα Φόσετ, μέχρι που ο γιος ενός γείτονα είπε στον Ted ότι άρεσε σε όλα τα αγόρια στον κοιτώνα του. Μάλιστα, αγόραζαν γυναικεία περιοδικά, όπου η Φόσετ εμφανιζόταν σε διαφημίσεις για σαμπουάν.

bovary.gr