Ο ΑΝΤ1 «έκοψε» σήριαλ λόγω Ερντογάν

Ο ΑΝΤ1 «έκοψε» σήριαλ λόγω Ερντογάν

Τι κι αν είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματά της εδώ και αρκετούς μήνες; Ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να «κόψει» από το καλοκαιρινό του πρόγραμμα μια τουρκικής παραγωγής

σειρά την οποία πάλεψε πολύ να αποκτήσει -καθώς τη διεκδικούσε ακόμα ένα κανάλι-  μετά την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο λόγος για το «Yasak Elma» -στα ελληνικά «Απαγορευμένο μήλο»- το οποίο σαρώνει σε όποια χώρα έχει ξεκινήσει να προβάλεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γρηγόρη Μελά, το κανάλι «έσπασε» αμέσως τη συμφωνία μετά την αναγγελία του Τούρκου προέδρου, με τους ιθύνοντες του ΑΝΤ1 ομόφωνα να αποφασίζουν πως η προβολή τούρκικου περιεχομένου σειράς ήταν λάθος λόγω της στάσης της Τουρκίας και της έκρυθμης κατάστασης που αυτή προκαλεί.

 

Το ρεπορτάζ, μάλιστα, θέλει η «γραμμή» αυτή στον Όμιλο του ΑΝΤ1 να συνεχίζεται για όσο καιρό διαρκέσουν οι προκλήσεις της Τουρκίας. Να σημειωθεί πως το κανάλι του Αμαρουσίου είναι το μοναδικό που ξεκίνησε τέτοιου είδους εμπάργκο στη χώρα του Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Τζώρτζης Ποφάντης, Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ τονίζοντας πως το κανάλι του Αμαρουσίου δεν θα μπορούσε να επενδύσει σε σειρές τουρκικής παραγωγής μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

 

πηγή dailymedia.gr