Ο Ζούλας παρασύρει τον Μητσοτάκη σε περιπέτειες με την «επιλογή» Στάγκου στην ΕΤ-3

Ο Ζούλας παρασύρει τον Μητσοτάκη σε περιπέτειες με την «επιλογή» Στάγκου στην ΕΤ-3

 Η επιμονή του Κωνσταντίνου Ζούλα να «βολέψει» τον απερχόμενο διευθυντή της ΔΕΠΘΕ

Τριαντάφυλλο Στάγκο στη θέση προϊσταμένου της ΕΤ-3 έχει προκαλέσει μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων εντός του χώρου της Νέας Δημοκρατίας που έχουν φτάσει σε ανώτατο κομματικό επίπεδο. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και συζητιέται έντονα από δημάρχους, βουλευτές και άλλους πολιτευτές της Θεσσαλονίκης ως σκάνδαλο σε περίπτωση που υιοθετηθεί η συγκεκριμένη επιλογή. Οι αντιδρώντες επιζητούν να μη χρεωθεί η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη από μια αποτυχημένη ενέργεια που θα τύχει αυστηρής κριτικής και η οποία προκαλεί την πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων την ώρα που υπάρχουν άξια στελέχη να αναλάβουν τη διοίκηση της ΕΡΤ3 όπως οι Δημήτρης Βενιέρης, Βασίλης Γάκης, Δημήτρη Γκολιδάκης, Άννα Ευθυμίου Φάνης Παπάς και πολλοί άλλοι. Η σύνδεση, του ονόματος του προτεινόμενου από τον κύριο Ζούλα, με μια σειρά ζητημάτων που έχουν άμεση σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά κυρίως με τη φιλοσκοπιανή στάση που τηρούσε η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης στο θέμα των γειτόνων μας προκαλεί ποικίλα και αυστηρά σχόλια προς την κομματική διοίκηση.

Δεν είναι όμως μόνο η πολιτική που εξυπηρετήθηκε με επιτυχία από την απερχόμενη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, όσο η ικανότητα να διοικήσουν επί εννέα χρόνια μια επιχείρηση που την εγκατέλειψαν αφήνοντας πίσω τους ένα βουνό προβλημάτων. Ο κύριος Στάγκος μάλιστα έφυγε νύχτα χωρίς να χαιρετίσει το προσωπικό του σταθμού αλλά ούτε τους στενούς συνεργάτες του με τους οποίους και εφάρμοσε την στρατηγική του. Ως ντρανταχτό παράδειγμα αποτυχίας της απελθούσας διοίκησης είναι ότι η TV100 από επτά αυτοκίνητα που είχε όταν ανέλαβε η διοίκηση Μπουτάρη, έμεινε με δυο αυτοκίνητα τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα στην οδήγηση τους.

Επιπλέον το όνομα του απερχόμενου διευθυντή της ΔΕΠΘΕ συνδέεται με μια σειρά απολύσεων προσωπικού που έγιναν για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας. Το ερώτημα που μπαίνει είναι, με ποιό κριτήριο επιλέγει ο κύριος Ζούλας τον αγαπημένο του φίλο, εφόσον δεν φημίζεται για την δημοσιογραφική του εμπειρία και μάλιστα πολλοί δημοσιογράφοι στη Θεσσαλονίκη σχολιάζουν ότι ποτέ δεν έχει ασχοληθεί ο ίδιος, ούτε μ ένα ρεπορτάζ στην πόλη. Την ίδια εικόνα όμως έχει και μια παρέα εκ Βρυξελλών. Αν λοιπόν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ τον επιλέγει για λόγους που μόνο ό ίδιος γνωρίζει, παραμερίζοντας την ικανότητα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τσαλακώσει και θα παρασύρει την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αναπάντεχες εκπλήξεις.  

Σχολιαστής