Ποιοι δεν θέλουν αλλαγές στην TV100

Ποιοι δεν θέλουν αλλαγές στην TV100

  Βαθιά βουβαμάρα προκάλεσε η δήλωση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

περί αξιολογήσεων προσωπικού σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αν και η σκέψη του θεωρείται δίκαιη ωστόσο δεν καλοαρέσει σε πολλούς. Στη ΔΕΠΘΕ που θεωρείται επιχείρηση με αντικείμενο την προβολή ιδεών και προσώπων επικρατεί μια κατάσταση αμηχανίας για το πως θα πεισθεί ο νέος Γενικός Διευθυντής-εν προκειμένω, ο Γιάννης Κεσσόπουλος- να διατηρήσει την ίδια δομή στο πρόγραμμα και κυρίως τα ίδια πρόσωπα σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Η αγωνία αυτή κορυφώνεται κυρίως σε όσους αναδείχθηκαν από την διοίκηση Μπουτάρη, κάτι όμως που δεν αφορά τη διοίκηση Ζέρβα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο νέος διευθυντής της ΔΕΠΘΕ ενδεχομένως να αγνοούν την πραγματική κατάσταση στην δημοτική εταιρεία, διότι οι πληροφορίες που έχουν φτάσει σε αυτούς, λειτουργούν όλες υπέρ μια συγκεκριμένης ομάδας ατόμων που επιζητεί διακαώς να βολεύεται ώστε μη χάσει τα προνόμια που απέκτησε.

Η συγκεκριμένη επιδίωξη όμως, είναι αυτή που έθεσε στα στελέχη του κυρίου Ζέρβα τον προβληματισμό πως άν υιοθετήσουν μόνο τις παλιές επιλογές, κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε μια εικόνα που ορισμένοι έχουν διαμορφώσει με γνώμονα τα συμφέροντα τους. Για το λόγο αυτό και εν προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε συσχέτιση με το «παλιό» προσανατολίζονται σε αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων του προσωπικού σε διάρκεια ενός έτους. Στο σημείο αυτό εξάλλου δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός ότι την τακτική της αλλαγής προσώπων και εκπομπών είχε υιοθετήσει και η διοίκηση Μπουτάρη όταν «εξαφάνισε» όλα τα προβεβλημένα πρόσωπα του καναλιού επί διοικήσεως Παπαγεωργόπουλου και σε μια προσπάθεια να εκφράσει το «καινούργιο» επέλεξε άτομα, δίνοντας τους για πρώτη φορά την ευκαιρία. Αυτό όμως σίγουρα δεν αποτελεί πανάκια και ούτε σημαίνει, ότι πέραν των ατόμων που αξιοποιήθηκαν από τη συγκεκριμένη διοίκηση δεν υπάρχουν άλλοι αξιόλογοι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα της ΔΕΠΘΕ.

Είθισται λοιπόν όταν μιλούμε για ανανέωση προγράμματος σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό μέσο, να εννοούμε, την αλλαγή εκπομπών και προσώπων. Αυτό επιτυγχάνεται, ή με προσλήψεις νέων ατόμων ή με την ανακατανομή και αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού. Και αυτή η πολυπόθητη σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του προσωπικού για κάθε εταιρεία μπορεί να προκύψει δίνοντας έμφαση στις συνεντεύξεις των εργαζομένων. Μόνο τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει μια σαφής και αντικειμενική εικόνα για τη διοίκηση. Από την πλευρά τους όμως και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποδεχτούν ότι κάθε αλλαγή αρμοδιοτήτων που ενδεχομένως θα κληθούν να αναλάβουν, δεν σημαίνει υποβάθμιση από τη θέση που κατείχαν έως τώρα αλλά κυρίως αναβάθμιση σε ένα άλλο πόστο και εκτίμηση προς το πρόσωπο τους για τις υπηρεσίες που παρέχουν.

Με βάση λοιπόν το σκεπτικό που αναλύσαμε, θεωρείται δεδομένο ότι η διοίκηση Ζέρβα, έχοντας στη διάθεση της συνολικά, 60 δημοσιογράφους και παραγωγούς εκπομπών στην ΤV100 και στον FM 100, 20 τεχνικούς, και περίπου 60 άτομα με άλλες ειδικότητες, θα προχωρήσει σε ανανέωση προγράμματος που θα προσδώσει αρχικά τον αέρα του φρέσκου και θα αντιστρέψει τη «μονόχνοτη» εικόνα των δημοτικών μέσων σε όλα τα επίπεδα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

σχολιαστής