• Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 10:36
  • By
  • ΜΜΕ

Σφοδρή επίθεση του Σταύρου Ψυχάρη στο συνέταιρό του Φώτη Μπόμπολα!

Σφοδρή επίθεση στον συνεταίρο του στο Mega Φώτη Μπόμπολα εξαπολύει από το «Βήμα της Κυριακής» με πρωτοσέλιδο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης και τίτλο «Ο τζόγος της ντροπής».

 

Οπως είναι γνωστό ο Φώτης Μπόμπολας συμμετέχει κατά 50 % στη στοιχηματική ιντερνετική εταιρεία «Stoiximan» (το άλλο 50% το κατέχει ο Δημήτρης Μάρης του 24media) και εδώ και καιρό ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τις 24 στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν με προσωρινή άδεια.

Ο ΟΠΑΠ πιέζει την κυβέρνηση να αφαιρέσει τις προσωρινές αυτές άδειες τις οποίες βάσει της νομοθεσίας θεωρεί παράνομες, ενώ οι στοιχηματικές εταρείες θεωρούν ότι το «μονοπώλιο» του ΟΠΑΠ καταστρατηγεί κάθε έννοια ανταγωνισμού και πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να λυθεί η διαφορά, ενώ μέχρι τότε θα πρέπει να λειτουργούν.

Λέγεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος πόλεμος επιρροής ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και τις ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και οι δύο πλευρές πιέζουν η κάθε μία την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις υπέρ τους.

Το σημερινό άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη που παίρνει το μέρος του ΟΠΑΠ, ζητώντας να κλείσουν οι στοιχηματικές εταριείες μεταφέρει τον πόλεμο πλέον στο Mega αφού οι κ.κ. Ψυχάρης και Μπόμπολας είναι συνέταιροι στο κανάλι της Μεσογείων.

«Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα μπορούν να διαλύσουν οικογένειες», γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης στο κύριο άρθρο του «Βηματος», «και να εκθεμελιώσουν κοινωνίες». Ο Σταύρος Ψυχάρης στη συνέχεια κάνει λόγο για οσμή σκανδάλου για την προσωρινή αδειοδότηση των ιδιωτικών στοιχηματικών εταιρειών και σημειώνει: «Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του εν ονόματι της αποκρατικοποίησής του εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στοιχήματος άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενες την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιμωρία και την αποτροπή του παράνομου τζόγου. Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανομία εξέδωσαν 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου. Υποθέτουμε», καταλήγει ο Σταύρος Ψυχάρης, «ότι οι 24 πρώτοι παράνομοι που έλαβαν ως δώρο την προσωρινή άδεια, θα διεκδικήσουν ως προνόμιο το θράσος τους με το οποίο απέκτησαν την προσωρινή άδειά τους. Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση».

Είναι προφανές ότι η επίθεση αυτή του Σταύρου Ψυχάρη στον Φώτη Μπόμπολα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΔΣ του Mega την ερχόμενη Τετάρτη, θα βάλει σε νέα τροχιά τη σχέση των δύο συνεταίρων στο κανάλι, χωρίς να αποκλείει ακόμα και να βγει εκτός ορίων αυτή η σύγκρουση. Στο στοίχημα άλλωστε «είτε νόμιμο, είτε παράνομο» διακυβεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μια σύγκρουση συμφερόντων θα είναι αμείλικτη.