Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Στη «Ζωή της Αντέλ» ο Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες

To «La Vie d' Adele» του Αμπτελατίφ Κεσίς στο οποίο πρωταγωνιστεί η ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος και εξιστορεί τον έρωτα δύο νεαρών γυναικών, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, ύστερα από 10 ημέρες γεμάτες λάμψη και σινεμά.Η επιλογή της ταινίας του Τυνήσιου Κεσίς για τον Χρυσό Φοίνικα δεν μπορεί να ιδωθεί έξω από το κάδρο των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων στη Γαλλία, όπου στη δημόσια συζήτηση κυριαρχεί το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Οι αδελφοί Τζόελ και Ιθαν Κοέν έφυγαν από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Inside Llewyn Davis».

Ο Μεξικανός Αμάτ Εσκαλάντε κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για τη δουλειά του στο «Heli»

Με το βραβείο της Επιτροπής τιμήθηκε το «Like Father Like Son» του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε Εντα

Βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στον 76χρονο Αμερικανό Μπρους Ντερν για τον ρόλο του στο «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν. Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης έλαβε το βραβείο εκ μέρους του ηθοποιού που απουσίαζε από τις Κάννες.

Η Γαλλίδα Μπερενίς Μπεζό, που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στο οσκαρικό «The Artist» πριν από δύο χρόνια, πήρε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για το «Le Passé» («Το Παρελθόν») του Ασγκάρ Φαραντί.

Βραβείο καλύτερου σεναρίου δόθηκε στον Κινέζο Ζία Ζανγκέ για το αμφιλεγόμενο λόγω υπερβολικής βίας «A Touch of Sin».

Χρυσός Φοίνικας για ταινία μικρού μήκους στο «Safe» του Νοτιοκορεάτη Μουν Μπιουν -γκον.