Βρέθηκε και η απαγορευμένη ταινία της Τζένης Καρέζη (φωτό)

Βρέθηκε και η απαγορευμένη ταινία της Τζένης Καρέζη (φωτό)

Μετά την απαγορευμένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη έρχεται και η απαγορευμένη ταινία της Τζένης Καρέζη. 

 

Η ταινία που αγνοούνταν για πολλά χρόνια και θεωρούνταν ότι έχει χαθεί... βρέθηκε. Ο λόγος για την ταινία «Μια σφαίρα στην καρδιά». Πρόκειται για τη μοναδική ξένη παραγωγή στην οποία έπαιξε η Τζένη Καρέζη και έμοιαζε να έχει χαθεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. 

Ωστόσο, σύμφωνα με το Λοιπόν, μια κόπια της ταινίας βρέθηκε στη Γαλλία. Το μόνο που μένει είναι να διαπιστωθεί πώς και κατά πόσο μπορεί να συντηρηθεί και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για την ελληνική τηλεόραση.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως έχουν διασωθεί μόνο κάποιες αφίσες της ταινίας, τα τραγούδια του Θεοδωράκη κι ένα μικρό απόσπασμα στο οποίο η Καρέζη δεν εμφανίζεται καθώς πρωταγωνίστρια ήταν η Φρανσουάζ Αρντί.

Η ταινία, που δεν έχει παιχτεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, γυρίστηκε το Μάιο του 1965 στη Σκύρο από το Γάλλο -τότε ανερχόμενο- σκηνοθέτη του νέου κύματος Ζαν-Ντανιέλ Πόλε. Παρά το καλό όνομα του σκηνοθέτη και τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, το «Une balle au Coeur» ήταν μια εμπορική αλλά και καλλιτεχνική αποτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Στα αγγλικά η ταινία ονομάζεται «Devil at my Heels» και κυκλοφόρησε το 1966.

Ήταν μία φιλόδοξη παραγωγή, όπως τουλάχιστον προβλήθηκε από τις ελληνικές εφημερίδες, που όμως δεν κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες για μια διεθνή καριέρα στην πολυαγαπημένη ηθοποιό. Πηγή:  iefimerida.gr 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.