Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 952

Ταξιδεύει παντού το ελληνικό σινεμά!

altΗ άνοιξη του ελληνικού κινηματογράφου είναι γεγονός και ένας λόγος για να είμαστε περήφανοι για το σύγχρονο πολιτιστικό προιόν της Ελλάδας.

Τρεις οι ταινίες νέων ελλήνων σκηνοθετών που ταξιδεύουν εκτός συνόρων και συμμετέχουν σε σημαντικότατα Φεστιβάλ για τον κινηματογράφο.

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κάρλοβι Βάρι θα κάνει την πρεμιέρα της η νέα ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, μια ιστορία της μοναξιάς του ανθρώπου της πόλης, με τον τίτλο «September» - η πρεμιέρα αυτή θα σημάνει την επιστροφή της σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ μετά την προβολή της ταινίας της «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου» δέκα χρόνια πριν (και τη βράβευση του μικρού πρωταγωνιστή της για την ερμηνεία του).
Να θυμίσουμε οτι στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ συμμετείχε πέρσι το «Αγόρι Τρώει το Φαγήτο του Πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου.

Στο Εδιμβούργο τώρα και το σημαίνων Φεστιβάλ του, θα ταξιδέψουν το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» της Κωνσταντίνας Βούλγαρη και η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, συμμετέχοντας στο επίσημο πρόγραμμά του.
Η «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη, παίρνει μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα και το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» θα προβληθεί στο πλαίσιο του Πανοράματος.

Η «Χαρά» είναι η ιστορία μιας γυναίκας που απαγάγει ένα μωρό από ένα μαιευτήριο. Το «Συγχαρητήρια στους Αισιόδοξους?» εξιστορεί την ζωή της Ηλέκτρας, που ζει και δουλεύει στην Αθήνα, αποτελεί μέλος μιας αντιεξουσιαστικής ομάδας, και ζει μια αντισυμβατική -σχεδόν- ζωή κάνοντας μπέιμπι σίτινγκ για να βγάλει λεφτά.

Πηγή: protothema.gr