Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΔήμος Καλαμαριάς: Η παράσταση “Εκείνος και… εκείνος” στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Δήμος Καλαμαριάς: Η παράσταση “Εκείνος και… εκείνος” στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

- Advertisement -

Ένα έργο επίκαιρο, βασισμένο στο πολιτικό κοινωνικό κείμενο του Κώστα Μουρσελά, σε μία πρωτότυπη σκηνοθεσία της Φωτεινής Βελκοπούλου, ανεβάζει η ομάδα εξAnimo, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 21:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Μία συνεργασία για κοινωνικό σκοπό, καθώς αντί εισιτηρίου θα υπάρχει δωρεά τροφίμων, προκειμένου να ενισχυθεί το συσσίτιο του Δήμου Καλαμαριάς.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι χαρακτήρες του έργου οι αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, οι λαϊκοί, οι αντιδραστικοί, οι ασυμβίβαστοι, οι εξωσυστημικοί, τριγυρνούν στην πόλη, μακριά από κάθε καθωσπρεπισμό και υποκρισία. Απέχουν από κάθε αγαθό που προσφέρει η καταναλωτική κοινωνία, για να διατηρήσουν την απόλυτη προσωπική τους ελευθερία. Οι διάλογοι τους μας θυμίζουν φιλοσοφικές συζητήσεις με βασικά συστατικά πάντα το χιούμορ και τη σάτιρα. Ένα κείμενο και μια παράσταση που προκαλεί το γέλιο και τον προβληματισμό. Στην συγκεκριμένη σκηνοθετική απόδοση του έργου ο Σόλων και ο Λουκάς (οι χαρακτήρες του Μουρσελά) αντικαθίστανται από τον Κώστα, τον Λευτέρη, την Μαρίνα και την Χρυσάνθη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – διασκευή-μουσική επιμέλεια: Βελκοπούλου Φωτεινή, Χορογραφία: Τάσος Παπαδόπουλος, Τρομπέτα: Δημήτρης Γκόκας, Σκηνικά- κοστούμια: εξAnimo, Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμάς Παπαλιάγκας, Οργάνωση παραγωγής: εξAnimo

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Αγγελάκης Κώστας (Άστεγος), Καρράς Ελευθέριος (Άστεγος), Βελκοπούλου Φωτεινή (Κοπέλα – Ελένη – Λογίστρια), Γκρίντζαλη Μαρίνα (Άστεγη), Αθανασίου Χρυσάνθη (Άστεγη), Δημήτρης Γκόκας (Τρομπέτα)

Οι φίλοι της ομάδας:

Λένα Πετροπούλου, Δουκάκη Γιάννη, Δουκάκη Εύα, Αγοραστός Φώτης, Χάρρης Πάλλας, Καπέλας Διονύσης, Γιανούση Ελένη.

Πληροφορίες:

Θέατρο: Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλαμαριάς
(Μεταμορφώσεως 7, τηλ. 2310 458 591)

Θέσεις – Κρατήσεις

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6949107063.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα