Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΑρχαία Ελλάδα: Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο για την ιστορία της ανοίγει τις...

Αρχαία Ελλάδα: Το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο για την ιστορία της ανοίγει τις πύλες του στη Βουδαπέστη

Πώς γεννήθηκε η Δημοκρατία; Γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν τόσο ανίκητοι πολεμιστές; Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για χτιστεί ο Παρθενώνας; Γιατί οι Δελφοί θεωρούνταν το κέντρο του αρχαίου κόσμου; Μπορείς να αντικρύσεις την Μέδουσα κατάματα;…: Απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα σχετικά με την Αρχαία Ελλάδα δίνονται μέσα από την έκθεση με τίτλο «ANCIENT GREECE – Τhe Εxhibition» που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στη Βουδαπέστη.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη παραγωγή θεματικού πάρκου που έγινε ποτέ για την Αρχαία Ελλάδα, η οποία ξεκινά την ευρωπαϊκή της περιοδεία από το διεθνές εκθεσιακό κέντρο Etele Plaza και αναμένεται να παρουσιαστεί και στη χώρα μας.

Ένα απίστευτο ταξίδι στην αρχαιότητα ξεκινά και καλεί μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας.Ένα θεματικό πάρκο για την Σπάρτη, την Αθήνα, την Μακεδονία, την Τροία, τις Θερμοπύλες, τους Μεγάλους Φιλοσόφους, την Τέχνη, την Αρχιτεκτονική, τις Εφευρέσεις και πολλά άλλα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά εντυπωσιακά αγάλματα του Άτλα, του Ηρακλή, της Αμαζόνας, του Αχιλλέα, του Λεωνίδα, του Μινώταυρου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Δία, της θεάς Αθηνάς. Αλλά και πελώριες κατασκευές όπως το Τρωικό Άλογο και η το Πολεμικό Πλοίο με το οποίο η Αθήνα κυρίευσε όλη την Μεσόγειο.

Με τη συνεργασία αρχαιολόγων και μουσικολόγων, αυτή η έκθεση υπόσχεται να αναδείξει την Αρχαία Ελλάδα με εξαιρετικό τρόπο. Στο θεματικό πάρκο θα παρουσιαστούν μια εκτενή συλλογή από αντίγραφα αρχαιολογικών ευρημάτων, έργα τέχνης, αντικείμενα και εκθέματα που αφορούν την πολιτιστική, ιστορική και φιλοσοφική και πολεμική κληρονομιά της Αρχαίας Ελλάδας.

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός ΕπικοινωνίαςΔιαβάστε Ακόμα