Αρχική Πολιτισμός «30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ + tips» - Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος στο seleo: Εμπνέομαι από...

«30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ + tips» – Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος στο seleo: Εμπνέομαι από τα πάντα! Διαφημίσεις, πολιτικά, κοινωνικά, τη μάνα μου

Ο δημοφιλής κωμικός, Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, «σβήνει» 30 κεράκια και γιορτάζει τρεις δεκαετίες στον κλάδο του stand up comedy με μία απολαυστική δίωρη παράσταση με τον τίτλο «30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ + tips» στο θέατρο Αμαλία.

Μιλώντας στο seleo.gr κάνει ένα μίνι απολογισμό, αποκαλύπτει τις πηγές της έμπνευσής του, και μας βάζει στο κλίμα της παράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις 18 & 19 Οκτωβρίου.

Συνέντευξη στην Θεοδώρα Απότα

30 χρόνια κωμωδία! Κάθε επέτειος «κρύβει» έναν απολογισμό. Ο δικός σας;

«Γλυκόπικρος! Δεν έχω φτάσει αλήθεια εκεί που θα ήθελα αλήθεια από θέμα φήμης τουλάχιστον, αλλά βάζω με τη παράσταση μια σφραγίδα 30 ετών σε μια τέχνη που θεωρείται «φρέσκια» για την Ελλάδα. Οπότε: «εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι. Τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα» Κ. Καβάφης, το πρώτο σκαλί! Ελπίζω με τον Θεό, την τύχη και το κοινό, να ανέβω πολλά σκαλιά ακόμα…»

Από πού αντλείτε έμπνευση;

«Από τα πάντα!  Διαφημίσεις,  πολιτικά , κοινωνικά, τη μάνα μου,  παράξενες επιγραφές στο δρόμο… την επικαιρότητα και ναι μεν 30 χρόνια αλλά δε μπορώ να αφήσω απ’ έξω τους «κυρίους» Χαϊκάλη, Φιλιππίδη, Λιγνάδη!»

Υπάρχει κάτι «στάνταρ» που κάνει ακόμα και τον πιο ανέκφραστο θεατή να γελάσει;

«Υπάρχουν πάντα τα σόκιν αστεία που τα τιμάει και η διεθνής σκηνή της stand up comedy, απλά εγώ μεγάλωσα και δε μου λένε κάτι… θα γελάσει στάνταρ με τα παθήματά του, με κάτι πολύ κοινό και φυσικά και με τη δική σου αλήθεια!»

Το χιούμορ έχει όρια;

«Υπάρχει μια διαφορά! Χιούμορ γίνεται στη παρέα, που καμιά φορά ακόμα και εκεί ξεφεύγει και γίνεται χοντρή πλάκα και παρεξήγηση. Η σάτιρα δεν έχει όρια, επειδή ασχολείται με τα κοινά προβλήματα και θέματα που έχει σκοπό να τα αναδείξει να τα καυτηριάσει και ταυτόχρονα να σε κάνει να γελάσεις με αυτά! Ελάτε στη παράσταση και θα δείτε τι εννοώ! Και φυσικά η εποχή που το stand up έκανε χιούμορ και πλάκα προσωπικά σε θεατή έχει περάσει… Υπάρχει βέβαια πάντα μια σχετική αλληλεπίδραση.»

Πώς βλέπετε την εξέλιξη του stand up στη χώρα;

«Δε μιλάμε για εξέλιξη, μιλάμε για επέλαση! Αγνή καθαρή ψυχαγωγία σε λαϊκή βάση, από έξυπνους κωμικούς και με γνώση! Και χαίρομαι πολύ για αυτό!»

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τι να περιμένουμε μετά;

«Πρέπει να παίξω αυτή τη παράσταση και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, είμαι και σε αναζήτηση παραγωγού. Επίσης στη καραντίνα έγραψα άλλα δυο solo! Και 3 θεατρικά!»

Είμαι πολύ περίεργη για τα tips!

«Και εγώ! Επειδή δεν τα έχω γράψει, τα έχω ζήσει! Δεν τα έχω κάνει πρόβα ακόμη και ούτε έχω σκοπό να τα κάνω, επειδή θέλω να τα διηγηθώ στο τέλος της παράστασης σαν να είναι οι θεατές πραγματικοί μου φίλοι στη γιορτή μου! Για αυτό και τα λέω στο τέλος μετά από ένα μικρό διάλλειμα και όποιος θέλει μένει και τα ακούει. Και τι ακούει; Διάφορα ευτράπελα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια ή την προετοιμασία των παραστάσεων και δεν έχουν ειπωθεί ΠΟΤΕ! Είναι  ευκαιρία, ελάτε!»

Πληροφορίες

Ο δημοφιλής κωμικός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος κλείνει φέτος 30 χρόνια στον κλάδο του stand up comedy και το γιορτάζει με μία δίωρη παράσταση με τίτλο «30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ + tips».

Στην παράσταση περιλαμβάνονται τα καλύτερα κείμενά του, αλλά και κείμενα που άφησαν εποχή και αγαπήθηκαν από όλους όπως η Αράχωβα και το περίφημο: «τι έχεις αγάπη μου; τίποτα».

Από την παράσταση δεν θα λείψουν και οι σατιρικές πινελιές για σύγχρονα θέματα που με το καυστικό του χιούμορ αναδεικνύει ο γνωστός κωμικός.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Αμαλία (τηλέφωνο κρατήσεων 2310-842509) στις 18 και 19 Οκτωβρίου και ώρα 21.00.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ προπώληση και 12 ευρώ στο ταμείο την ημέρα της παράστασης (ημέρα παράστασης και 8 ευρώ για συλλόγους ή μέσω πλατφόρμας: www.ticketplus.gr και www.goldmall.gr (30 χρόνια κωμωδία + tips)

Στο τέλος της παράστασης, ο Κωνσταντίνος, θα μοιραστεί με τους θεατές διάφορα ευτράπελα που συνέβησαν σε αυτά τα 30 χρόνια και που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ μέχρι σήμερα, μετατρέποντας έτσι τη παράσταση σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό γεγονός, όπου το χιούμορ εναλλάσσεται με την ιστορία, η ιστορία με τα καταιγιστικά αστεία και τα αστεία με την πραγματικότητα.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Must Read

- Advertisement -S-