Στα πόσα εκατ. δολάρια υπολογίζεται η περιουσία του Prince

Στα πόσα εκατ. δολάρια υπολογίζεται η περιουσία του Prince

Πέρα από τη μουσική «κληρονομιά» του, ο Prince αφήνει πίσω του και περιουσία που εκτιμάται ότι αξίζει

300 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη δεν είναι γνωστό σε ποια χέρια θα περάσει αυτή η περιουσία. Ομως, είναι βέβαιο ότι τα πρόσωπα που θα την κληρονομήσουν θα επωφεληθούν οικονομικά από τα έσοδα που θα συνεχίσουν να φέρνουν οι μεγαλύτερες επιτυχίες του μουσικού που άφησε την τελευταία του πνοή στα 57 του χρόνια, την Πέμπτη.

Ο Prince αναμένεται να μπει στο «κλαμπ» των μουσικών, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, ο Τζον Λένον και ο Μπομπ Μάρλεϊ, οι οποίοι παρέμειναν επικερδείς- για τους κληρονόμους τους βέβαια- μετά από τον θάνατό τους.

Πέρα από τον πλούτο που προέρχεται από τη μουσική του και τα εισιτήρια από συναυλίες, ο Prince άφησε πίσω του το Paisley Park στη Μινεσότα, όπου ηχογραφούσε τα τραγούδια του και διοργάνωνε πάρτι, το οποίο αξίζει εκατομμύρια, σύμφωνα με τους LA Times. Επίσης, το όνομα και η εικόνα του θα προσφέρουν σημαντικό εισόδημα, με την παραχώρηση των σχετικών αδειών, σύμφωνα με ειδικούς.

Βέβαια, τα μεγαλύτερα έσοδα για τους κληρονόμους του θα παραμείνουν τα τραγούδια του ανθρώπου που πούλησε πάνω από 100 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο, ενώ υπάρχει και το περίφημο «θησαυροφυλάκιο» με το ανέκδοτο μουσικό υλικό του, στο Paisley Park.

Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ο Prince είχε συντάξει τη διαθήκη του. Αν όχι, σύμφωνα με τη νομοθεσία στη Μινεσότα, η περιουσία του θα περάσει στον πιο κοντινό συγγενή του, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι θα τον κληρονομήσει η αδερφή του, Τίκα Νέλσον.

iefimerida.gr