«Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» στο Εργοστάσιο του Τιτάνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, στο Εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.
 
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο εργοστάσιο έως 20 Δεκεμβρίου 2014, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν περισσότερα από τριάντα λειτουργικά ομοιώματα αρχαίων ελληνικών εφευρέσεων. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ώστε να γίνεται κατανοητή η λειτουργία των μηχανισμών, ενώ κάποια από αυτά είναι διαδραστικά. Η παρουσίασή τους ακολουθεί όλες τις σύγχρονες πρακτικές της παιδαγωγικής και μουσειακής αγωγής.
 
«Μερικές από τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μαθητές και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, στην έκθεση που φιλοξενούμε με μεγάλη χαρά στο εργοστάσιο του Τιτάνα στη Νέα Ευκαρπία. Ήδη οργανώνουμε την ξενάγηση 450 μαθητών και μέχρι το τέλος της έκθεσης είμαστε σίγουροι ότι θα φιλοξενήσουμε πολύ περισσότερους επισκέπτες. Με αυτή την πολιτιστική δράση, ο Τιτάνας επιθυμεί να συμβάλει στην ανάδειξη μίας άγνωστης πτυχής του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που αφορά στις εφευρέσεις και την τεχνολογία», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μπαρμπούτης, Διευθυντής Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Παππάς, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δ. Δεμουρτζίδης, ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμ. Καρράς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειου Ελλάδος ΣΒΒΕ κ. Α. Σαββάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των όμορων Δήμων, διευθυντές σχολείων και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και άλλοι προσκεκλημένοι. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, ενώ ακολούθησε παρουσίαση και ξενάγηση από τον επιμελητή της Έκθεσης, κ. Κ. Κοτσανά.
 
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2014 και θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης για τα σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως με το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 398642.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 16:00 – 18:00 και Σάββατο 10:00 – 18:00.  
Διεύθυνση: Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, 6,5 χλμ οδού Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.