Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΌσκαρ 2024 - Υποψηφιότητες: Σάρωσε το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Όσκαρ 2024 – Υποψηφιότητες: Σάρωσε το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

ΗΑκαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ 2024 με την 96η Τελετή Απονομής της υψηλότερης διάκρισης στη βιομηχανία του κινηματογράφου να λαμβάνει χώρα την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Δώδεκα υποψηφιότητες στα φετινά Βραβεία Όσκαρ συγκεντρώνει η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things», μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν και καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη. Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν ηγείται της κούρσας των φετινών υποψηφιοτήτων αφού είναι υποψήφιο σε 13 κατηγορίες.

Βασισμένος στο ομότιτλο βιβλίο του Άλισντερ Γκρέι και σε σενάριο του Τόνι ΜακΝαμάρα, ο Γιώργος Λάνθιμος αντιστρέφει το μύθο του Φρανκενστάιν και καταθέτει ένα καυστικό δοκίμιο για την ελευθερία και τη χαρά της ερωτικής επαφής, τις ταξικές ανισότητες, την ατομική και κοινωνική αυτοδιάθεση, την επιθυμία και την αγάπη.

Το «Poor Things» συμπεριλαμβάνεται ήδη σε όλες τις λίστες των μεγάλων κινηματογραφικών περιοδικών και διεθνών κριτικών κινηματογράφου για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε το Χρυσό Λέοντα, ενώ επίσης μεταξύ άλλων βραβείων κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ταινίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Κατηγορία Κωμωδία- Μιούζικαλ.

Η ταινία Poor Things είναι υποψήφια στις εξής κατηγορίες των Όσκαρ:

Α’ Γυναικείου Ρόλου η Έμα Στόουν
Β’ Ανδρικός Ρόλος ο Μαρκ Ραφάλο
Καλύτερος σχεδιασμός κοστουμιών
Καλύτερο μακιγιάζ και κομμώσεις
Διασκευασμένο σενάριο ο Τόνι ΜακΝαμάρα
Σκηνοθεσία ο Γιώργος Λάνθιμος
Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική
Σκηνογραφική διεύθυνση
Καλύτερη ταινία
Μοντάζ
Σχεδιασμός παραγωγής
Φωτογραφία

Πηγή:Reader.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα