Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΩραιόκαστρο: Πλήθος κόσμου στην συναυλία-αφιέρωμα στα έργα του Μίκη Θεοδωράκη

Ωραιόκαστρο: Πλήθος κόσμου στην συναυλία-αφιέρωμα στα έργα του Μίκη Θεοδωράκη

Συναυλία-αφιέρωμα στο μπουζούκι στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου στο Ωραιόκαστρο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 του οικείου δήμου.

Πρόκειται για συναυλία στην οποία συμμετείχαν ο Δημήτρης Μπάσης με την Ασπασία Στρατηγού και τις χορωδίες «Ευ Choralis», η Γυναικεία Χορωδία Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, η Μικτή Χορωδία Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου και η ΕΜΑΣ Φίλιππος Παλαιοκάστρου παρουσιάζοντας αγαπημένα έργα του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

default

Αναλυτικότερα την συναυλία επιμελήθηκε μουσικά ο κ. Θανάσης Βασίλας, ενώ την χορωδία «Ευ Choralis» Γυναικεία Χορωδία Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου διηύθυνε η Μαέστρος Άννα Γεράση και την Μικτή Χορωδία Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου και ΕΜΑΣ Φίλιππος Παλαιοκάστρου η μαέστρος, κα Ιωσηφίνα Κατωφλίδου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Παντελής Τσακίρης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι: “Είχαμε βάλει ως στόχο μέσα από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι να προσφέρουμε ένα αναβαθμισμένο πολιτιστικό προϊόν στους συμπολίτες μας και πιστεύω ότι κάθε χρόνο τα καταφέρνουμε ολοένα και καλύτερα. Το 2010, όταν οι τοπικές κοινότητες ήρθαν πιο κοντά με την αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, κατανοήσαμε ότι συνεκτικό στοιχείο είναι ο πολιτισμός. Ως διοίκηση επενδύουμε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση και το γεγονός ότι αγκαλιάζετε αυτή την προσπάθεια νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο. Έχω να σας πω ότι την επόμενη χρονιά αυτό που σχεδιάζουμε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το υπουργείο Πολιτισμού είναι κάτι τεράστιο και σας καλώ να το αγκαλιάσετε, έχουμε πρωτοπόρο την κυρία Νέλλυ Δελλή, την οποία ευχαριστώ δημόσια”.

Αντίστοιχα η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, κα Ευαγγελία Δρόσου στον χαιρετισμό της ανέφερε πως: “Αξίζουν συγχαρητήρια στις χορωδίες μας, που πλαισιώνουν με μοναδικό τρόπο τον Δημήτρη Μπάση σε αυτή την συναυλία – αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη. Συνεχίζουμε δυναμικά τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού και αναδεικνύουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”», εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της σε όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η συναυλία.

default

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η κα Μαίρη Ματσούκα, πρώην ευρωβουλευτής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μέλη του Συμβουλίου Νέων δήμου Ωραιοκάστρου και εκατοντάδες πολίτες.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα