Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΦεστιβάλ Επταπυργίου: Το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στο εμβληματκό μνημείο

Φεστιβάλ Επταπυργίου: Το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού στο εμβληματκό μνημείο

Για 5η χρονιά στο Φρούριο του Επταπυργίου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, το Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023, από τις 21 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου μέσα στο εμβληματικό μνημείο.

Στο εσωτερικό αύλειο χώρο του Επταπυργίου θα τοποθετηθούν και φέτος κερκίδες με αριθμημένες θέσεις, σκηνή, ηχoφωτιστική κάλυψη για ένα μήνα εκδηλώσεων υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας, οι οποίες θα αναδείξουν και θα διαφυλάξουν την μοναδική αισθητική αυτού του μνημείου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται από έξι παραγωγές που φέρουν όλες την σφραγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συντελεστές είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά θα παρουσιαστούν 6 παραγωγές, σε 12 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 250 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς.

Φέτος ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός χτίστηκε με την σκέψη για άνοιγμα στα παιδιά και στους νέους. Μέσα από δύο παραγωγές μπορούν να γνωρίσουν το μνημείο του Επταπυργίου και να δημιουργήσουν και αυτά μνήμες στην γοητευτική αυλή του.

Τα εισιτήρια όλων των παραγωγών είναι προσιτά, ενώ έχουν προβλεφθεί πολύ οικονομικά εισιτήρια για ανέργους, φοιτητές και για συμπολίτες άνω των 65 ετών.

Την παραγωγή-διοργάνωση των εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 έχει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Μεγάλος υποστηρικτής της διοργάνωσης και χορηγός επικοινωνίας θα είναι η ΕΡΤ3 η οποία μάλιστα θα μεταδώσει το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του φεστιβάλ.

*Για εισιτήρια εδώ (φυσικά σημεία προπώλησης WIND, Public, Media Markt) και αναλυτικά εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα