Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤουρίστες με αρχαιοελληνική αμφίεση πόζαραν στην Ακρόπολη των Αθηνών - Αντιδράσεις φορέων...

Τουρίστες με αρχαιοελληνική αμφίεση πόζαραν στην Ακρόπολη των Αθηνών – Αντιδράσεις φορέων και κομμάτων

Αντιδράσεις προκαλούν οι φωτογραφίες νεαρών με αρχαιοελληνική αμφίεση στον βράχο της Ακρόπολης της Αθήνας, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ομάδα των τουριστών οι οποίοι θέλησαν ντυμένοι με χλαμύδες και αρχαιοπρεπείς ενδυμασίες να ποζάρουν με με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ ακολούθως υποδέχονταν τουρίστες στα Προπύλαια άνευ δικαιοδοσίας. Για τοπεριστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να ερευνηθείτο περιστατικό και την απόδοση ευθυνών για το απόλυτα κιτς θέαμα. Μάλιστα οι εικόνες έχουν προκαλέσει ραγδαίες αντιδράσεις τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν εξηγήσεις.

Για το ζήτημα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, κα Έλενα Κουντούρη επισημαίνοντας πως “Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ
Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.
Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.
Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.” Αντίστοιχα η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κα Δέσποινα Κουτσούμπα, σε ανάρτησή της στο Χ δήλωσε “Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τι συνέβη χτες στην Ακρόπολη. Άλλοι λένε ότι ήταν το πρώτο πριβέ, άλλοι ότι ήταν επίσημοι. Όποιος ξέρει κάτι, ας στείλει. Το σίγουρο είναι οτι ο εξευτελισμός μας προχωρά ακάθεκτος”.

Παράλληλα μέσω αναρτησης του τοσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως “Άγνωστοι ανέβηκαν με χλαμύδες και περικεφαλαίες στην Ακρόπολη και πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν πήρε χαμπάρι”, όσο και η Τομεάρχης Πολιτισμού τοθ κόμματος, κα Κυριακή Μάλαμα “Από σήμερα το πρωί, βλέπουμε στην κοινωνική δικτύωση φωτογραφίες από την Ακρόπολη των Αθηνών με χθεσινή ημερομηνία, στις οποίες διακρίνονται κάποιοι ντυμένοι “Ηρακλής” και “Αμαζόνα”, άλλοι ντυμένοι και βαμμένοι αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ντυμένοι θεότητες της αρχαιότητα. Επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε να γίνει η Ακρόπολη μια κακόγουστη Ντίσνεϊλαντ, καλούμε άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να απαντήσει εάν οι φωτογραφίες αυτές είναι γνήσιες ή αν πρόκειται για fake news. Αναμένουμε τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού άμεσα”. Αλλά και η Νέα Αριστερά, δια μέσου του κ. Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος επισήμανε ότι “η Ακρόπολη δεν είναι Λας Βέγκας» και ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς να βάλουν ένα τέλος στον κατήφορο. Η Ακρόπολη δεν είναι Λας Βέγκας Η Λ. Μενδώνη μαζί με τον υπόδικο Τσακοπιάκο, από το αμαρτωλό ταμείο του Υπ. Πολιτισμού, έχουν βαλθεί να ξεφτιλίσουν ακόμα και την Ακρόπολη. Πριβέ ξεναγήσεις με τους ιθαγενείς ως κιτς ντεκόρ. Να μπει τέλος στον κατήφορο”.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα