Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΠεντάλοφος Ωραιοκάστρου: Χοροί από όλη την Ελλάδα στο 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και...

Πεντάλοφος Ωραιοκάστρου: Χοροί από όλη την Ελλάδα στο 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού (ΦΩΤΟ)

Πραγματοπιήθηκε το 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, στο ομώνυμο πανηγυρίζον εξωκλήσι πλησίον του παλιού λατομείου στον Πεντάλοφο Καλλιθέας Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αυλή του δημοτικού σχολείου Πενταλόφου που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου και ο δήμος Ωραιοκάστρου. Ειδικότερα στο 6ο Αντάμωμα που πραγματοποίηθηκε στο Γραδεμπόριο κατά την παλαιά ονομασία του οικισμού, συμμετείχαν εκτός από τον «οικοδεσπότη» σύλλογο, ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου «Μακεδνός», ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ερωτόκριτος» και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «Η Ανατολική Ρωμυλία».

Το κοινό στην εκδήλωση καλωσόρισε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου, κα Βάσω Μπούτσικα, η οποία ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετείχαν, τους πολίτες που κατέκλυσαν την αυλή του δημοτικού σχολείου αναφέροντας ότι οι κάτοικοι της περιοχής τιμούν τον Προφήτη Ηλία και νιώθουν την προστασία του. Ακόμα η κα Μπούτσικα αναφέρθηκε επίσης στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, καθώς φέτος στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 50 χρόνια και τόνισε πως οι Έλληνες «δεν ξεχνάμε».

Αντίστοιχα χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, κα Ευαγγελία Δρόσου, και ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, κ. Κυριάκος Δούμπαλας. Αμφότεροι συνεχάρησαν τους συλλόγους για το έργο που προσφέρουν και διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου και επισήμαναν με αφορμή την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ότι οι Έλληνες δεν ξεχνούν και συνεχίζουν αδιάκοπα να ζητούν την επανένωση του νησιού.

Τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων φορώντας παραδοσιακές φορεσιές άρχισαν την εκδήλωση με πατινάδα που έκαναν στους κεντρικούς δρόμους του Πενταλόφου και κατέληξαν στο Δημοτικό Σχολείο, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και ακολούθησε γλέντι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά δώρα στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στο Αντάμωμα.

Τα δώρα έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κα Ευαγγελία Δρόσου, κ. Κυριάκος Δούμπαλας, κα Χριστίνα Ζάπρα και κ. Χρήστος Σαραμούρτσης, η πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου, κα Χριστίνα Γραικού και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, κ. Άγγελος Πανούσης.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα