Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΜετρό Θεσσαλονίκης: Πράσινο φως από το ΣτΕ για το σταθμό Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πράσινο φως από το ΣτΕ για το σταθμό Βενιζέλου

Το πράσινο φως έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αττικό Μετρό να προχωρήσει στην απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Αυτό δίνει το έναυσμα για την ολοκλήρωση του πλέον πολύπαθου έργου στην σύγχρονη ιστορία των κατασκευών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com  η επικράτηση του ναι ήταν οριακή, δηλαδή 13 έναντι 12 ψήφων, είναι όμως η πιο σημαντική στην ιστορία των 15 ετών στην κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Πλέον όπως σημειώνουν πηγές κοντά στο θέμα, πρέπει να ξεκινήσει ένα σπριντ καθώς η απόφαση βγήκε μετά από 6 μήνες αναμονής πράγμα που συνεπάγεται πως πρέπει να κερδηθεί αντίστοιχα στον χρόνο που έχει δοθεί από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για λειτουργία του Μετρό το 2023.

Συνάντηση Καραμανλή-Μενδώνη

Στο υπουργείο ΥΠΟΜΕ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αισθάνονται δικαιωμένοι και μιλούν για” ήττα των δυνάμεων που κρατούν την πόλη παγιδευμένη”.  Σήμερα το μεσημέρι προγραματίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή με την υπουργό Πολτισμού, Λίνα Μενδώνη για να εξεταστεί πλέον η συνέχεια των έργων στο σταθμό Βενιζέλου, με την στενή συνεργασία των δύο υπουργείων.

Το σημαντικό σε αυτή τη φάση είναι πως η Αττικό Μετρό έχει στα χέρια της μία απόφαση που της λύνει τα χέρια και τώρα πλέον θα πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση το έργο  να τρέξει. Πηγές κοντά στο θέμα σημειώνουν πως περιμένουν από την ΑΚΤΩΡ, να επιταχύνει για να μην διαψεύσει τις προσδοκίες για την ολοκλήρωση του “αιώνιου” έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης που μετρά ήδη 15 χρόνια έργων.

Στα διοικητικά του ομίλου Ελλάκτωρ μετά την έγκριση αύξησης της ΑΜΚ, δείχνει να ξεκινά μία νέα σελίδα που φέρνει σε πιο ήρεμα νερά την ΑΚΤΩΡ που έχει αναλάβει και τα δύο έργα στο Μετρό Θεσσαλονίκης (βασική γραμμή και επέκταση Καλαμαριάς). Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί την συμβολή όλων για να μπορέσει το μοναδικό έργο που έχει τραβήξει χρηματοδότηση από τρία συνεχόμενα ΕΣΠΑ, να ολοκληρωθεί και να το δει η πόλη επιτέλους να λειτουργεί.

Πηγή: ypodomes.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα