Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΘεσσαλονίκη: Κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης

Θεσσαλονίκη: Κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης

Κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού θα παραμείνει το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Η ενημέρωση έγινε με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην επίσημη σελίδα του μουσείου. “Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης θα παραμείνει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού“, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας 68, στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Δείτε την ανάρτηση:

Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης
Το Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης είναι ίδρυμα μόνιμο (νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου- Ν.Π.Δ.Δ.), μη κερδοσκοπικό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, το ΛΕΜΜ-Θ αποσκοπεί:

-Στη γνωριμία και την εξοικείωση των ανθρώπων και ειδικά της νέας γενιάς με τον παραδοσιακό πολιτισμό του πρόσφατου παρελθόντος μας,

-Στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα υλικά και άυλα μνημεία της νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς

-Στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης,

-Στην κατανόηση και την ερμηνεία του χτες και την οργανική του σύνδεση με το σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι στόχοι του Μουσείου καθορίζονται από τους τομείς της δραστηριότητάς του:

-Την έρευνα: Η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και μελέτης (εθνολογικής-εθνογραφικής) του νεότερου, κυρίως υλικού, πολιτισμού στη Μακεδονία και τη Θράκη, σε συνεργασία και με άλλους φορείς ή ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού,

-Τη μουσειολογία: Η διάσωση και διαφύλαξη των τεκμηρίων αυτού του πολιτισμού και η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας με κάθε τρόπο (εκθέσεις, εκδόσεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις κ.α.),

-Τη γνωμοδότηση: Η άσκηση γνωμοδοτικής εποπτείας σε μουσεία και συλλογές της Βόρειας Ελλάδας και η συνεργασία με συλλόγους και φορείς για την πληρέστερη προβολή του παραδοσιακού πολιτισμού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα