Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Ανοίγει αυλαία την προσεχή Πέμπτη το 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Θεσσαλονίκη: Ανοίγει αυλαία την προσεχή Πέμπτη το 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων

Έχοντας πλέον νέο λογότυπο που αντικατοπτρίζει τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή της Θεσσαλονίκης ανοίγει αυλαία  στις 19 Σεπτεμβρίου το 59ο Φεστιβάλ Δημητρίων.
Στο πλαίσιο αυτό τα 59α Δημήτρια προσκαλούν Θεσσαλονικείς και επισκέπτες σε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης, εμπνευσμένης, αντιστρόφως ανάλογα, από την ατμόσφαιρα της Μεταμόρφωσης του επετειακού τιμώμενου συγγραφέα Φραντς Κάφκα. Συγκεκριμένα το μακροβιότερο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με μια πληθώρα επιλογών που αναδεικνύουν τη Θεσσαλονίκη ως μια πόλη εξωστρεφή, πολυσυλλεκτική και συμπεριληπτική.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διεξάγεται με την καταλυτική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθεί στον σημαντικότερο πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης η αισθητική, η αίγλη και η δυναμική που του αρμόζει. Ειδικότερα σε αυτό συμπράττουν κορυφαίοι πολιτιστικοί φορείς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Προξενείο της Γαλλίας/Γαλλικό Ινστιτούτο, το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, η Αγιορειτική Εστία, καθώς και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς πολιτισμού και τέχνης της πόλης προσφέροντας στο κοινό μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην επίσημη ιστοσελίδα των Δημητρίων e-dimitria.gr.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα