Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΗ ιστορία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης αναβιώνει μέσω της λογοτεχνίας

Η ιστορία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης αναβιώνει μέσω της λογοτεχνίας

Τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955 με το Τουρκικό πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης επιχειρεί να αναβιώσει μέσα από την ματιά της λογοτεχνίας το βιβλίο “Μέσα από τα μάτια της Ζωής”, της δημοσιογράφου και συγγραφέως κ. Βούλας Παπατσιφλικιώτη. Αναλυτικότερα στο βιβλίο αναβιώνει το φοβερό πογκρόμ της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 ντυμένο με τον μανδύα της προσφυγιάς ξεριζώνοντάς τη μια για πάντα από τη λατρεμένη της Κωνσταντινούπολη. Εκεί ανάμεσα στα πολίτικα γλέντια και τις βεγγέρες γεννιέται ένας απαγορευμένος έρωτας, ωστόσο μια πυρκαγιά κάνει στάχτη την αγάπη και το όνειρο. Τα πρέπει ισοπεδώνουν τα θέλω στη ζωή μιας γυναίκας.

Στην υπόθεση του έργου, μια νεαρή γυναίκα στο σήμερα μέσα σε μια μέρα βλέπει τη ζωή της να γκρεμίζεται. Έχοντας σαν πυξίδα ένα ημερολόγιο, δύο γαμήλια στέφανα και ένα ιδιαίτερο μενταγιόν ξεκινάει ένα ταξίδι αναμνήσεων και αποκαλύψεων, με τους ήχους, τα χρώματα και τα αρώματα της πλανεύτρας Πόλης να συντροφεύουν τα βήματά της. Και εκεί που θα πει ότι τα έχει δει όλα θα έρθει η πονηρή ζωή με σύμμαχο τον έρωτα να ανατρέψουν τα σχέδιά της, το σήμερα και το αύριο της.

Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείτε μέχρι και σήμερα. Είναι δημοσιογράφος (μέλος του Παγκόσμιου οργανισμού δημοσιογραφίας F.I.J.E.T.),δημιουργός και διαχειρίστρια της καλλιτεχνικής σελίδας “Duende-Art”, παιδαγωγός και συγγραφέας. Το παραμύθι της με τίτλο «Μάθε τον Φόβο να νικάς!» επανακυκλοφόρησε το 2019 από τις εκδόσεις Ελκυστής. Το 2020 μεταφράστηκε στα Αγγλικά και κυκλοφορεί από τον ίδιο εκδοτικό σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα