Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕπιστημονική ημερίδα για την ιστορία της πόλης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ιστορίας Θεσσαλονίκης

Επιστημονική ημερίδα για την ιστορία της πόλης πραγματοποιήθηκε στο κέντρο ιστορίας Θεσσαλονίκης

Η παρουσίαση του 11ου τόμου της επιστημονικής επετηρίδας με τίτλο “Θεσσαλονίκη” έλαβε χώρα την Τρίτη 23 Απριλίου στο κέντρο ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεος, ο κ. Λάζαρος Σεφιχά, Αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και ο κ. Νίκος Κούκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού παρουσίασαν τις 18 εργασίες του τόμου, που καλύπτουν επιμέρους θέματα από τον 4ο  μ.Χ. μέχρι και τον 20ό αιώνα.

 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Βασίλειος Γάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου, η αντιδήμαρχος παιδικής μέριμνας, κα Θεοδώρα Λειψιστινού, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, κ. Χατζηθεόκλητος Ευθύμιος, ο αντιδήμαρχος οικονομικού προγραμματισμού , κ. Γεώργιος Αρβανίτης, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Κωσταντίνος Γκιουλέκας, εκπρόσωποι του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, πολιτικών κομμάτων και Στρατιωτικών Αρχών και των φορέων της πόλης, καθηγητές του ΑΠΘ, οι συγγραφείς του τόμου και άλλοι φιλίστορες πολίτες. Καθένας από τους ομιλητές έδωσε το δικό του στίγμα και την προσωπική του ‘οπτική’ αναφορικά με τις επιμέρους εργασίες που συμπεριλαμβάνονται στον τόμο, καταθέτοντας τις καίριες παρατηρήσεις του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα