Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΔιεθνές φεστιβάλ ψηφιακής εικόνας στην δημοτική πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Διεθνές φεστιβάλ ψηφιακής εικόνας στην δημοτική πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Στην διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακής Εικόνας προχωρα από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίουη Δημοτική Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχόλης Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με ελεύθερη για το κοινό είσοδο το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη του Φεστιβάλ Video Art, που φέτος λαμβάνει πιο διευρυμένη μορφή και συμπεριλαμβάνει έργα που εμπλέκουν τεχνολογίες πειραματισμού και παρουσιάσεων. Στόχος της νέας μορφής του φεστιβάλ είναι η προτροπή του κοινού να γίνει μέρος των έργων, να συμμετέχει ενεργά, όχι πλέον μόνο ως θεατής και ως αποδέκτης, αλλά και ως φορέας δράσης–αντίδρασης.

Στο πλαίσιο αυτού από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 η Δημοτική Πινακοθήκη μεταμορφώνεται σε high tech εικαστική σκηνή και καλεί τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν με έργα ψηφιακών εικονογραφήσεων, ψηφιακά επεξεργασμένων φωτογραφιών, δισδιάστατων και τρισδιάστατων “γραφικών”, ψηφιακών κινουμένων σχεδίων, ψηφιακών βίντεο, βιντεοπροβολών «mapping», εικαστικών επιτελέσεων με ταυτόχρονες βιντεοπροβολές, διαδραστικών εγκαταστάσεων κλπ. Ειδικότερα προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί του εξωτερικού, αλλά και φοιτητές σχολών Καλών Τεχνών της Ευρώπης θα είναι παρόντες στον χώρο για μια κοινή παρουσίαση της έρευνάς τους και έναν εικαστικό διάλογο με το κοινό.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα