Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Αμπελοκήπων: Γιόρτασαν την άνοιξη με τα "εαρινά αντέντια" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήμος Αμπελοκήπων: Γιόρτασαν την άνοιξη με τα “εαρινά αντέντια” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα “Εαρινά αντέτια”, ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα, σε έθιμα της άνοιξης έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου στο “Καραπάντσειο” πολιτιστικό κέντρο Αμπελοκήπων.

Ο λόγος για μια εκδήλωση με ελεύθερη για το κοινό είσοδο, που διοργάνωσε ο Μικρασιατικός σύλλογος Αμπελοκήπων-Μενεμένης “Αγία Παρασκευή”.

p;

Σε αυτή συμμετείχαν κατά σειρά, ο παιδικός σταθμός δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης “ονειροχώρα” Δενδροποτάμου, με τα παιδιά που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε σκηνή να εντυπωσιάζουν τους θεατές τραγουδώντας τα “χελιδονίσματα”,

ο πολιτιστικός σύλλογος “Λαζαρίνες” Κρόκου Κοζάνης, που παρουσίασε το ομώνυμο παραδοσιακό έθιμο της περιοχής, ο πολιτιστικός σύλλογος “οι φίλοι της παράδοσης” Θεσσαλονίκης, που παρουσίασε χορούς από την Κερκυραϊκή Πασχαλινή παράδοση, καθώς και ο Μικρασιατικός σύλλογος Αμπελοκήπων-Μενεμένης “Αγία Παρασκευή”, που παρουσίασε χορούς της Προποντίδας, και της Ιωνίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι ακόλουθοι μουσικοί:

Αστέρης Τράκας, βιολί

Κωνσταντίνα Πετρινιώτη, τραγούδι

Ελισάβετ Τράκα, λαούτο

Σπύρος Τζιάτζιος, κρουστά

Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα του δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης και αντιδημαρχία πολιτισμού, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτισμού, κ. Παύλο Κεσσόγλου να εκπροσωπεί σε αυτή, τον απόντα λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα, δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα