Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΤετραήμερο φεστιβάλ μουσικής έρχεται στην Θεσσαλονίκη την άνοιξη

Τετραήμερο φεστιβάλ μουσικής έρχεται στην Θεσσαλονίκη την άνοιξη

- Advertisement -

Ένα τετραήμερο φεστιβάλ μουσικής αναμένεται να διοργανωθεί για πρώτη φορά, στο διάστημα από τις 15 μέχρι τις 18 Απριλίου, στον χώρο του Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το κέντρο πολιτισμού περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της μουσικής δημιουργίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και η στήριξη του συγχρόνου πολιτισμού, η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής, καθώς και η παρουσίαση επιλεγμένων ήχων, με την φρεσκάδα και την δυναμική του πρώτου ακούσματος. Σε αυτό το πλαίσιο προσκαλούνται συγκροτήματα, μπάντες και μουσικά σχήματα, με διαφορετικά ρεπερτόρια, προκειμένου να παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις στο κοινό της πόλης, σε δημοσιογράφους και εντεταλμένους πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η είσοδος για το κοινό στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν, ώστε να επιτευχθεί η μαζικότερη προσέλευση. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του συλλόγου μουσικών βορείου Ελλάδος

Συγκεκριμένα σε αυτό θα παρουσιάζονται καθημερινά 2-5 σχήματα, μέχρι 7 άτομα το κάθε σχήμα και με διάρκεια προγράμματος από 30’ μέχρι 45’, για το καθένα. Πρόβα και sound check θα πραγματοποιούνται την ημέρα της συναυλίας.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους, όπου θα υπάρχει αναλυτικά η πρόταση τους που θα πρέπει να αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία σε θέμα σύνθεσης ή στίχων, είτε να φέρει στοιχεία πρωτοτυπίας σε θέμα προσέγγισης, ενορχήστρωσης και απόδοσης γνωστού ρεπερτορίου από 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2024 στο παρακάτω email kepothe@otenet.gr με θέμα #SKGLIVE! ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ. Παράλληλα οφείλουν να αποστείλουν ακόμα ένα βιογραφικό σημείωμα του μουσικού σχήματος και σύντομα βιογραφικά σημειώματα των συντελεστών του σχήματος. Τα βιογραφικά σημειώματα θα πρέπει να είναι σε μορφή Microsoft word ή PDF και έως 200 λέξεις. Επιπλέον στην αίτηση συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνονται τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου του σχήματος: όνομα και επίθετο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, μια ενδεικτική λίστα τραγουδιών και demo ή youTube links στην περίπτωση που υπάρχουν, καθώς και οι τεχνικές απαιτήσεις του κάθε σχήματος.

Μία επιτροπή, που θα απαρτίζεται από ανθρώπους του πολιτισμού αλλά και από μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της πόλης μας, θα αξιολογήσει τις προτάσεις, θα επιλέξει ποιες θα προκριθούν και θα στήσει τις πέντε βραδιές ανά μουσικό είδος. (η επιτροπή θα ανακοινωθεί σύντομα στην σελίδα του Κέντρου πολιτισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ και θα σταλούν απαντητικά email σε όλους όσους έχουν στείλει προτάσεις.
Εν συνέχεια, αρχές Απριλίου, θα αποσταλούν σαφείς οδηγίες στους υπευθύνους των σχημάτων που θα προκριθούν, για τις μέρες και ώρες της κάθε παρουσίασης.
Για ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε ηλεκτρονικά στο kepothe@otenet.gr με θέμα #SKGLIVE! ΕΡΩΤΗΣΗ.

Το Κέντρο πολιτισμού ΠΚΜ θα αναλάβει τις οικονομικές απαιτήσεις του χώρου, την ηχητική και φωτιστική κάλυψη, τα πνευματικά δικαιώματα που αφορούν το φεστιβάλ, τη διαφήμιση, καθώς και την συμβολική αμοιβή των 100 ευρώ (καθαρά πλέον των ασφαλιστικών εισφορών) για κάθε συμμετέχοντα καλλιτέχνη. Το Κέντρο πολιτισμού ΠΚΜ θα μεριμνήσει ώστε να δοθεί η αρμόζουσα δημοσιότητα στο σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός της πόλης μας. Θα διοργανώσει Συνέντευξη τύπου και θα προσκαλέσει δημοσιογράφους και εντεταλμένους πολιτισμού από όλη την Βόρεια Ελλάδα –να παρακολουθήσουν τα live. Οι Βραδιές θα βιντεοσκοπηθούν πολυκάμερα και θα ηχογραφηθούν πολυκάναλα ώστε, εν τέλει, το κάθε σχήμα να πάρει την παρουσίαση του σε ηλεκτρονική μορφή και υψηλή ποιότητα, για την αρχειακή/προσωπική χρήση.

Πηγή:kepo.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα