Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣαν σήμερα το 1926 γεννήθηκε η Έλλη Λαμπέτη - Η ανάρτηση της...

Σαν σήμερα το 1926 γεννήθηκε η Έλλη Λαμπέτη – Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ

Με αφορμή τη 13η Απριλίου η Φίνος Φιλμ έκανε μια αφιέρωση στην Έλλη Λαμπέτη, που είχε γεννηθεί την ίδια μέρα, το 1926.

Με ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο της ηθοποιού αλλά και μία φράση που είχε πει η ίδια για τον χρόνο, η εταιρεία παραγωγής τίμησε την Έλλη Λαμπέτη με ένα μακροσκελές μήνυμα.

«Ο χρόνος με βοήθησε να γνωρίσω καλύτερα τον εαυτό μου» είναι τα λόγια της ηθοποιού, που χρησιμοποίησε η Φίνος Φιλμ για την αφιερωματική ανάρτηση.

Δείτε το στιγμιότυπο

labeti33

Αναλυτικότερα, στη λεζάντα γράφει: «Η Έλλη Λαμπέτη ήταν μια από τις πιο γοητευτικές υπάρξεις του ελληνικού θεάτρου, αλλά και του κινηματογράφου, διαθέτοντας αξεπέραστες υποκριτικές δυνατότητες που ανέδειξαν τους ρόλους που ενσάρκωσε. Ευαίσθητη και εύθραυστη αλλά ταυτόχρονα ερωτική και εκρηκτική, μαγνήτιζε με την παρουσία της και με την αισθαντική φωνή της.

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 13 Απριλίου του 1926 στα Βίλια Αττικής. Στον κινηματογράφο συμμετείχε μόνο σε δέκα ταινίες, μια εξ αυτών της Φίνος Φιλμ, όπου ήταν και η τελευταία ταινία της καριέρας της. Πρόκειται για «Το Τελευταίο Ψέμμα» (1958) του Μιχάλη Κακογιάννη, μια ταινία που συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών αποσπώντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Η Λαμπέτη έκανε τους κριτικούς των Καννών να μνημονεύουν το όνομα της δίπλα σε αυτό της Γκρέτα Γκάρμπο, ενώ ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ξένης ηθοποιού στα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα