Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΝτίνα Κώνστα: Η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού και η αδημοσίευτη φωτογραφία από...

Ντίνα Κώνστα: Η τελευταία επιθυμία της ηθοποιού και η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού Ντίνας Κώνστα αποκαλύπτει το ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), μετά τον θάνατό της χθες (3.7.2022) σε ηλικία 83 ετών.

Ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού, Ντίνας Κώνστα, έχει σκορπίσει θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και μεταξύ των θαυμαστών της από τους ρόλους όπως η «Γιολάντα Ραγιά» και η «Ντένη Μαρκορά».

Η ίδια η Ντίνα Κώνστα είχε ζητήσει να γίνει αποτέφρωση της σορού της χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.), αποκαλύπτει σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του το ταμείο του ΣΕΗ.

Η ανάρτηση του ΤΑΣΕΗ για τη Ντίνα Κώνστα:

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους,στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντινα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα.

Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.).

(IBAN : GR4202602150000400100392909
Αρ Λογ. 0026-0215-40-0100392909 ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑ)».

Η αδημοσίευτη φωτογραφία από το 1966

Παράλληλα, μετά το κύμα αναρτήσεων στα social media με συναδέλφους αλλά και θαυμαστές να αποχαιρετούν τη Ντίνα Κώνστα, το «Σπίτι του Ηθοποιού» θέλησε να αποχαιρετήσει την αγαπημένη ηθοποιό με μια φωτογραφία που δημοσιεύεται για πρώτη φορά από το 1966.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης αναφέρεται: «Καλό ταξίδι στην αγαπημένη και σπουδαία ηθοποιό, Ντίνα Κώνστα. Στην αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία από τον Κλεισθένη, την βλέπουμε το 1966 στην Ελεύθερη σκηνή στην παράσταση Αστική μυθολογία (πασχαλινά παιχνίδια) του συγγραφέα Βασίλη Ζιώγα».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα