Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Δωρεάν προβολές από σήμερα στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη 

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν προβολές από σήμερα στο θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη 

- Advertisement -

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση των προβολών του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Θερινό Σινεμά «Τζένη Καρέζη» στην Πολίχνη, το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει την έναρξη των δωρεάν προβολών για το καλοκαίρι του 2021.

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος θα λειτουργήσει από τις 8 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου, με 63 προβολές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19.

Η είσοδος είναι χωρίς χρηματικό αντίτιμο, ενώ οι θεατές καλούνται προαιρετικά να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με το … εισιτήριο αγάπης, δηλαδή συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Οι ταινίες θα ξεκινούν στις 21.15 ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την είσοδο (προσέλευση από τις 20.30).

Καλωσόρισμα από Δημήτρη Δεμουρτζίδη και Ευαγγελία Καρακούτα

Πιστοί στο ραντεβού με την τέχνη και την ψυχαγωγία του θερινού σινεμά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα και το Τμήμα Πολιτισμού προσκαλούν τους σινεφίλ στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του «Τζένη Καρέζη» για να απολαύσουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα, τις 11 ενδιαφέρουσες και προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες του φετινού προγράμματος.

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά

«1997 – 2021. 24 χρόνια θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη. Σε μια μαγευτική τοποθεσία στην Πολίχνη, μέσα στον αστικό ιστό και αγκαλιά με το δασάκι της Ελπίδος, κάτω από τον έναστρο ουρανό και πάνω στο χαλίκι, αυτός ο μοναδικής ομορφιάς χώρος, εκπέμπει μια υπέροχη, θετική ενέργεια που θυμίζει άλλες εποχές, γλυκές, νοσταλγικές.

Φέτος, περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την αύρα που φέρνουν τα θερινά σινεμά. Μετά από μια πολύμηνη, δύσκολη περίοδο, σας καλούμε να σηκώσουμε μαζί την αυλαία και να «δροσιστούμε» στους ήχους και τις εικόνες της 7ης Τέχνης. Αυτό το καλοκαίρι ας πάρουμε βαθιές ανάσες πολιτιστικής ανακούφισης στο Τζένη Καρέζη με αγάπη, νότες ξεγνοιασιάς αλλά πάντα με υπευθυνότητα.

Φυσικά, για ακόμα μια χρονιά όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, μια συνειδητή επιλογή του Δήμου, που αντί χρηματικού αντιτίμου, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να προσφέρουν το δικό τους εισιτήριο αγάπης, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με είδη πρώτης ανάγκης, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, ο καλύτερος συνδυασμός προσφοράς και ψυχαγωγίας.

Καλές προβολές και καλή διασκέδαση».

Ευαγγελία Καρακούτα, Εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού Δήμου Παύλου Μελά

«Το θερινό σινεμά Τζένη Καρέζη παραμένει μια σταθερή αξία για τον δήμο μας .

Μας χαρίζει ομορφιά, ποιοτική διασκέδαση, συντροφιά, γνωρίζοντάς μας τον κόσμο αυτής της 7ης Τέχνης.

Φέτος, μετά από ένα μεγάλο διάστημα απομόνωσης και εγκλεισμού η ανάγκη να βρεθούμε στο σινεμά, μας είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι σαν τη λαχτάρα και την απόλαυση που μας προσφέρει ένα χρωματιστό χωνάκι παγωτό με πολλές γεύσεις και άφθονη γλύκα, μία αγάπη που κρατάει από τα παιδικά μας χρόνια, σαν τα θερινά τα σινεμά.

Έτσι διαλέξαμε και τις ταινίες μας, να έχουν ομορφιά, απόλαυση, χρώματα και γεύσεις από όλον τον κόσμο.

Σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφες κινηματογραφικές βραδιές, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία όλων μας!».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Ώρες προβολών 21.15

• Πέμπτη 08.7 – Τετάρτη 14.7: Το Κόλπο του Αιώνα (Περιπέτεια, Αργεντινή, 2020)

• Πέμπτη 15.7 – Κυριακή 18.7: Ο Λούης και οι Εξωγήινοι (Animation, Γερμανία – Δανία – Λουξεμβούργο, 2018)

• Δευτέρα 19.7 – Τετάρτη 21.7: Μάρνι, Μια Τρελή Συμμορία (Animation, Γερμανία – Βέλγιο, 2018)

• Πέμπτη 22.7 – Τετάρτη 28.7: Πολιορκία στην Οδό Λιπέρτη (Αστικό γουέστερν, Ελλάδα – Κύπρος, 2019)

• Πέμπτη 29.7 – Τετάρτη 04.8: Μάρτιν Ίντεν (Δραματική, Ιταλία – Γαλλία, 2019)

• Πέμπτη 05.8 – Τετάρτη 11.8: Κλέφτες Καταστημάτων (Δραματική, Ιαπωνία, 2018)

• Πέμπτη 12.8 – Τετάρτη 18.8: Άντε γεια Δήμαρχε (Κωμωδία, Ισπανία, 2019)

• Πέμπτη 19.8 – Τετάρτη 25.8: Ο Γαμπρούλης μας (ΚωμωδίαΓαλλία, 2019)

• Πέμπτη 26.8 – Κυριακή 29.8: Γοριλομπελάδες (AnimationΙσπανία, 2017)

• Δευτέρα 30.8 – Τετάρτη 01.9: Ο Πίνκι και οι Πειρατές (Περιπέτεια, Νορβηγία – Αγγλία, 2014)

• Πέμπτη 02.9 – Τετάρτη 08.9: Παγιδευμένοι (Περιπέτεια, Δανία, 2020)

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα