Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΠόπη Τσαπανίδου: Το παρασκήνιο της παραίτησης από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Πόπη Τσαπανίδου: Το παρασκήνιο της παραίτησης από εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Ηχηρά απούσα ήταν τις τελευταίες ημέρες η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, καθώς απείχε από όλες τις κομματικές διεργασίες και τις δημοσιογραφικές ενημερώσεις, ακόμη και αν αυτές συγκέντρωναν το πανελλήνιο ενδιαφέρον, στη σκιά της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την Προεδρία του κόμματος.

Η τελευταία εμφάνισή της χρονολογείται το βράδυ των εκλογών της 25ης Ιουνίου, όπου αποδέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τους νέους συσχετισμούς που αναδείχθηκαν από την κάλπη, υπερασπιζόμενη τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την κεντρική γραμμή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έκτοτε… ουδέν, καθώς τις ημέρες που μεσολάβησαν η κ. Τσαπανίδου δεν ασκούσε τα κομματικά της καθήκοντα, με την Κουμουνδούρου να μεταδίδει αρχικά πως βρισκόταν υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης, ενώ μετά την ανακοίνωση της αναχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από την Προεδρία του κόμματος στο Ζάππειο έπαψε κάθε επικοινωνία της με το ευρύτερο κομματικό περιβάλλον. Η απουσία της, άλλωστε, από την αίθουσα του Ζαππείου, όπου ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «παραμέρισε», για να περάσει ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» αναζωπύρωσε τα σενάρια που ήθελαν την κ. Τσαπανίδου να βρίσκεται σε ευθεία ρήξη με το περιβάλλον του Προέδρου του κόμματος, μετά το αποτέλεσμα των πρώτων εθνικών εκλογών.

Ήδη, η απουσία της τις πρώτες ώρες μετά την εκλογική συντριβή της 21ης Μάϊου πυροδότησε σενάρια για την διατήρηση του αξιώματός της, το οποίο υπήρξε αποτέλεσμα προσωπικής επιλογής του Αλέξη Τσίπρα, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο, η κ. Τσαπανίδου επανέκαμψε τις επόμενες ημέρες στο ρόλο της και έδωσε την εκλογική μάχη και του δεύτερου γύρου, για να αποσυρθεί στη συνέχεια από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι το γυαλί της επικοινωνιακής εικόνας είχε ραγίσει, έγινε αντιληπτό κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια της οποίας η κ. Τσαπανίδου αρκέστηκε μόνο στο να τον προλογίσει, χωρίς να διανέμει τις ερωτήσεις στους δημοσιογράφους, πρωτοφανής ως εξέλιξη για τα δημοσιογραφικά ειωθότα.

Βίτσας: απευθείας πρόταση του Προέδρου

Ούτε όμως η γνωστή δημοσιογράφος έμεινε εκτός από το κάδρο των ευθυνών, καθώς υπήρξε ένα από τα πρόσωπα που δέχτηκαν συντροφικά πυρά την επομένη της ήττας, καταλογίζοντας της αλαζονεία και αδυναμία υπηρέτησης της γραμμής. Για παράδειγμα, ο πρώην Γραμματέας του κόμματος και Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, ερωτηθείς μετά την ήττα για το εάν έπαιξε αρνητικό ρόλο η επιλογή της κ. Τσαπανίδου στη θέση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος απάντησε «ας μην εστιάσουμε σε ένα πρόσωπο, άλλωστε όταν επιλέχθηκε η κυρία Τσαπανίδου ήταν απευθείας πρόταση του Προέδρου η οποία ήρθε στα ΜΜΕ, μετά ήρθε στην Πολιτική Γραμματεία και εγκρίθηκε». «Δεν είναι ένα συνηθισμένο γεγονός να γίνεται πρώτα γνωστό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης η επιλογή ενός στελέχους σε τόσο σοβαρή θέση» επισήμανε ο ίδιος.

«Αλλά η πραγματικότητα είναι, ότι η Πόπη έκανε πάρα πολλές προσπάθειες και ανταποκρίθηκε σε σχέση με το πολιτικό, γιατί δεν μιλάω για το δημοσιογραφικό της, μπόι που είναι πάρα πολύ υψηλό, ότι κατάφερε να ανταποκριθεί. Θα μου πείτε άλλοι θα ανταποκρίνονταν καλύτερα, ακόμα και ο προηγούμενος ο εκπρόσωπος Τύπου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει μια πολύ μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία αλλά δε μπορούμε να το βάλουμε ότι υπήρχε κάποια ευθύνη, εγώ δεν θα δεχτώ καμία ευθύνη για την Πόπη Τσαπανίδου» συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Νέος Εκπρόσωπος

Με αυτά τα δεδομένα, μετά την επιστολή παραίτησης της κ. Τσαπανίδου, η Πολιτική Γραμματεία καλείται την ερχόμενη Δευτέρα να ορίσει νέο Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, ο/η οποίος/α θα επωμιστεί και το ρόλο της απόκρουσης φίλιων πυρών, καθώς κορυφώνεται η εσωκομματική διαμάχη για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αναζητούν τώρα πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις τάσεις.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα