Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΚασελάκης: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κασελάκης: Όλες οι λεπτομέρειες για τον γάμο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με τον σύντροφο του Τάιλερ Μακμπέθ, ενώνεται με τα δεσμά του γάμου στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Ο ίδιος το ανακοίνωσε στα μέλη του κόμματος του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Έτσι, το ζευγάρι Κασσελάκη – Μακμπέθ θα κάνει το βήμα παραπάνω, μετά το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν υπογράψει. Κάτοικος της Νέας Υόρκης βρέθηκε στο χώρο του γάμου που επέλεξε το ζευγάρι.

Η κάτοικος της Νέας Υόρκης, Σοφία Πολυκανδριώτη επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το ευχάριστο γεγονός δεν θα γίνει στο κεντρικό κτίριο του δημαρχείου, αλλά σε ένα άλλο κτίριο που γίνονται τέτοιες τελετές.

Μάλιστα, όπως ήταν αναμενόμενο, στον προαύλιο χώρο του εν λόγω κτιρίου υπήρχε αυστηρή φύλαξη, λόγω του γάμου του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, το τραπέζι θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει ένα «άνοιγμα» προς την Ομογένεια, όπως ανακοίνωσε μέσα από τα social media ο ίδιος.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε ότι σήμερα Παρασκευή (20/10) πραγματοποιεί συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη στις 19:00 στο Terroir Tribeca.

Η γνωριμία τους

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε «συστήσει» τον σύντροφό του στο επίσημο βίντεο με το οποίο γνωστοποίησε πως κατεβαίνει υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι».
Τι ισχύει με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στη Νέα Υόρκη

Ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών έχει αναγνωριστεί νόμιμα στη Νέα Υόρκη από τις 24 Ιουλίου 2011 βάσει του σχετικού νόμου περί ισότητας του γάμου. Ο νόμος επιτρέπει σε θρησκευτικές οργανώσεις να αρνηθούν να τελέσουν γαμήλιες τελετές ομοφυλοφίλων, αναγνωρίζει όμως τα πλήρη γαμήλια δικαιώματα και τις νομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από αυτόν στους ανθρώπους που επιλέγουν να παντρευτούν.

Το 2006, το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Σύνταγμα της Πολιτείας δεν επιβάλλει τα δικαιώματα γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, αφήνοντας το ζήτημα της αναγνώρισης ανοιχτό για το νομοθετικό σώμα της πολιτείας.

Μετά τη δικαστική απόφαση του 2006, η Συνέλευση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ψήφισε νομοθεσία για τους γάμους ομοφυλόφιλων το 2007, το 2009 και το 2011. Ωστόσο, η Γερουσία της Νέας Υόρκης απέρριψε τη νομοθεσία αυτή με ψήφους 38-24 στις 2 Δεκεμβρίου 2009. Τον Ιούνιο του 2011, η νομοθεσία πέρασε τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία και υπογράφηκε από τον Κυβερνήτη Andrew Cuomo στις 24 Ιουνίου 2011, ενώ τέθηκε σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, στις 24 Ιουλίου 2011.

Η Νέα Υόρκη έγινε η έκτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία αναγνώρισε τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα