Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΗ φωτο που θέλει να ξεχάσει ο Μητσοτάκης

Η φωτο που θέλει να ξεχάσει ο Μητσοτάκης

 Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επέβαλε απαγόρευση στις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας από τις ΗΠΑ.  Η απαγόρευση περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα. Η συγκεκριμένη απόφαση των ΗΠΑ, όμως συνδυάστηκε και με την κίνηση των αμερικάνων να προσεγγίσουν το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα για την προμήθεια πετρελαίου έτσι ώστε να απαλύνει τις όποιες επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Αυτή η δεύτερη απόφαση των ΗΠΑ είναι που …«λούζει» με κρύο ιδρώτα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λόγος;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό  και να καταδικάσει το καθεστώς Μαδούρο. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο Νταβός, με τον εμφανιζόμενο σαν Μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και είχε βγάλει και σχετική φωτογραφία. Αυτή τη φωτο θέλει με κάθε τρόπο να ξεχάσει που η κυβέρνηση Μπάιντεν πάει να τα ξαναβρεί με τον Μαδούρο.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε και σύμβουλο του σε θέματα Λατινικής Αμερικής τον Ιάσωνα Πιπίνη, ο οποίος πρώτος των πρώτων είχε σπεύσει σε ρεπορτάζ του να αναγάγει τον Γκουαϊδό  ως το επίσημο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

πηγή aftodioikisi.gr

χορηγός επικοινωνίας

 

Διαβαστε Ακομα