Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΕύα Καϊλή – Corriere della Sera: Της πρότειναν να ομολογήσει για να...

Εύα Καϊλή – Corriere della Sera: Της πρότειναν να ομολογήσει για να αποφυλακιστεί

Δημοσίευμα της Corriere della Sera, επικαλούμενο τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή, με δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι οι Βέλγοι δικαστές που ερευνούν το σκάνδαλο του Qatar Gate φέρεται να άσκησαν αδικαιολόγητη πίεση στην ευρωβουλευτή, προτείνοντάς της να ομολογήσει την ενοχή της με την υπόσχεση ότι θα αποφυλακιστεί.

Σήμερα η ιταλική εφημερίδα φέρνει στο φως τον προαναφερόμενο ισχυρισμό του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Από την πρώτη στιγμή πρότειναν στην Εύα Καϊλή να δηλώσει ένοχη και να αποφυλακιστεί και έτσι επιτέλους να μπορέσει να αγκαλιάσει ξανά την κόρη της», λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η πελάτισσά του, που δηλώνει αθώα από την πρώτη μέρα, αρνείται τα πάντα.

«Παρά το γεγονός ότι το να είναι μακριά από το κοριτσάκι της είναι το μεγαλύτερο ψυχολογικό μαρτύριο, δεν έχει συμφωνήσει να ομολογήσει κάτι που δεν έχει κάνει», προσθέτει ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις δύο πολύωρες ανακρίσεις, πρώτα με τη Δικαστική Αστυνομία και μετά με τον ανακριτή Claise, η Εύα Καϊλή επανέλαβε ότι ποτέ δεν είχε ευνοήσει το Κατάρ ή το Μαρόκο ως ευρωβουλευτής και ότι ευθυγραμμίστηκε με πεποίθηση με τους συναδέλφους της στον πολιτικό της χώρο. Όταν ο δικαστής Claise την κατηγόρησε ότι είχε συναντηθεί με τον Τζιόρτζι με τον υπουργό Εργασίας της χώρας του Κόλπου Ali Bin Samikh Al Marri στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher στις Βρυξέλλες, η Καϊλή δήλωσε ότι ήταν επίσημο ραντεβού για την προετοιμασία της ακρόασης του Κατάρ στην υποεπιτροπή για τα δικαιώματα των εργαζομένων στις 14 Νοεμβρίου. Το κατηγορητήριο σημειώνει ότι ο Τζιόρτζι και ο Παντζέρι θα πήγαιναν στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά σε άλλη στιγμή: ο τελευταίος, φεύγοντας, είχε μαζί του μια γεμάτη τσάντα.

Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα «δεν θέλει η κόρη της να κληρονομήσει το στίγμα ότι η μητέρα της ήταν διεφθαρμένη γυναίκα πολιτικός, γιατί δεν είναι αλήθεια».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα